Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο Elon Musk ανακοινώνει το χιουμοριστικό Chatbot τεχνητής νοημοσύνης, Grok, για τους συνδρομητές του X Premium+

      Ισχυρίζεται ότι είναι "μια Τεχνητή Νοημοσύνη που έχει ως πρότυπο τον Οδηγό του Γαλαξία με ωτοστόπ".

    Το Σάββατο, ο Elon Musk και η πρόσφατα ιδρυθείσα εταιρεία xAI ανακοίνωσαν το Grok. Σήμερα τέθηκε σε λειτουργία σε μια επιλεγμένη ομάδα δοκιμών beta στις ΗΠΑ. Το Grok είναι ένα νέο chatbot τεχνητής νοημοσύνης με μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που κατασκευάζεται για να "βοηθήσει στην επιδίωξη της κατανόησης" και να βάλει λίγο χιούμορ στις απαντήσεις του. Το Grok θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους συνδρομητές του X Premium+ ($16pcm) όταν βγει από τη beta, αλλά δεν υπάρχει ακόμη χρονοδιάγραμμα γι' αυτό.

     

    Σύμφωνα με το blog της xAI, το Grok βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και τέσσερις μήνες, ενώ έχουν ολοκληρωθεί μόλις δύο μήνες εκπαίδευσης. Η ομάδα ανάπτυξης φαίνεται να είναι περήφανη για το Grok-1, και έχει δημιουργήσει έναν πίνακα σύγκρισης επιδόσεων, ο οποίος φαίνεται παρακάτω.

     

    c9Mt4i3W7EMNKfmjG3RvZD.jpg

     

    Από αυτά τα στοιχεία, το Grok-1 φαίνεται πράγματι να είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Ένα σχόλιο στο blog του xAI χαρακτηρίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής ως "εξαιρετική", καθώς μόνο τα μοντέλα με σημαντικά μεγαλύτερη/μεγαλύτερη εκπαίδευση είναι καλύτερα σύμφωνα με τις τέσσερις μετρήσεις.

    Αν και ομολογουμένως οι επιδόσεις δεν είναι εξαιρετικές, η xAI και ο Musk ισχυρίζονται ότι το Grok έχει ένα "μοναδικό και θεμελιώδες πλεονέκτημα", λόγω της γνώσης που έχει αποκομίσει από την πλατφόρμα Twitter/X.

     

    Κάποιοι μπορεί να αναρωτιούνται γιατί χρειαζόμαστε άλλο ένα LLM, όπως το Grok. Ένα είδος δήλωσης αποστολής έρχεται γεμάτο με υψηλών προδιαγραφών γλώσσα σχετικά με την "κατασκευή εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που θα ωφελήσουν στο μέγιστο βαθμό όλη την ανθρωπότητα", καθώς και το να είναι ένας ισχυρός βοηθός έρευνας, και γεννήτρια ιδεών.

     

    Το Grok AI είναι προετοιμασμένο για αντιπαράθεση

     

    Αρκετές δηλώσεις στο υλικό της παρουσίασης φαίνεται να προετοιμάζουν τους αναγνώστες για επερχόμενες αντιπαραθέσεις. Ένα από αυτά είναι ότι το Grok θα είναι "χρήσιμο σε ανθρώπους όλων των καταβολών και πολιτικών απόψεων". Επιπλέον, αναφέρεται ότι θα "απαντά σε πικάντικες ερωτήσεις". Τέλος, το προαναγγελθέν χιούμορ, ο σαρκασμός και οι δηλώσεις για την κατάσταση του beta work-in-progress μπορεί να έχουν δημιουργηθεί προσεκτικά ως ασπίδα προστασίας από την κριτική για τις αναπόφευκτες επερχόμενες γκάφες.

     

    24qwGkb4vSf9nP9yTVFaQD.jpg

     

     

    Για να πάρετε μια γεύση από την αλληλεπίδραση του Grok, ο Musk μοιράστηκε αρκετές από τις χιουμοριστικές απαντήσεις του chatbot σε ερωτήματα. Ένα παράδειγμα μπορείτε να δείτε παραπάνω. Ένα άλλο παράδειγμα του Grok προέρχεται από μια σύγκριση δίπλα-δίπλα με ένα άλλο GPT, όπως ενσωματώνεται παρακάτω.

     

     

    Δεν υπάρχει δημόσιο χρονοδιάγραμμα για το πότε το Grok θα βγει από τη beta, αλλά μπορείτε να εγγραφείτε σε μια λίστα αναμονής αν ενδιαφέρεστε. Αν όντως αποδειχθεί ένα πολύτιμο εργαλείο, η τιμή εισόδου των $16 υπολείπεται ελαφρώς του ChatGPT της OpenAI στα $20.


    Πηγή
    Φωτογραφία: xAI
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.