Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο Elon Musk κάνει το Grok διαθέσιμο σε όλους τους συνδρομητές της πλατφόρμας X

    Σε μια στρατηγική κίνηση για να διευρύνει τη διαθεσιμότητα του chatbot τεχνητής νοημοσύνης Grok, το δίκτυο κοινωνικών μέσων X του Elon Musk, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προσφέρει το Grok σε όλους τους premium συνδρομητές με μειωμένη μηνιαία χρέωση 8 δολαρίων. Προηγουμένως, η πρόσβαση στο Grok περιοριζόταν στους χρήστες που ήταν εγγεγραμμένοι στο premium plus tier του X, με τιμή 16 δολάρια το μήνα. Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί την τελευταία προσπάθεια του Musk να εντείνει τον ανταγωνισμό στο τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης, ιδίως απέναντι στο βαρύ χαρτί της βιομηχανίας OpenAI.

     

    Η ενασχόληση του Μασκ με την τεχνητή νοημοσύνη χαρακτηρίζεται τόσο από υποστήριξη της όσο και από συχνές προειδοποιήσεις σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους της. Πρόσφατα, ο Μασκ κατέθεσε αγωγή κατά της OpenAI, ισχυριζόμενος παραβίαση σύμβασης και σηματοδοτώντας τη δέσμευσή του να αμφισβητήσει την κυριαρχία της εταιρείας στον τομέα. Το Grok, βασικό συστατικό της πρωτοβουλίας xAI του Musk, αντιπροσωπεύει το όραμά του για μια ξεχωριστή πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που αποκλίνει από τις στρατηγικές που ακολουθούν ανταγωνιστές όπως το OpenAI, η Microsoft, το Facebook και η Google.

     

    Η εισαγωγή του Grok στο συνδρομητικό μοντέλο του X υπογραμμίζει τη συνεχή επένδυση του Musk στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Τοποθετημένο ως φιλοσοφικός ανταγωνιστής των υφιστάμενων τεχνολογιών AI, το Grok στοχεύει να ενσωματώσει χαρακτηριστικά χιούμορ και πολιτικής ουδετερότητας, σε αντίθεση με αυτό που ο Musk περιγράφει ως προκαταλήψεις άλλων μοντέλων AI. Ωστόσο, οι πρώτες συναντήσεις με το Grok έχουν αναδείξει τις προκλήσεις στη διατήρηση της ουδετερότητας, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ευθυγράμμιση της πλατφόρμας με τους επιδιωκόμενους στόχους του Musk και την ικανότητά της να περιηγηθεί σε αμφιλεγόμενα κοινωνικά ζητήματα.

     

    Καθώς ο Musk συνεχίζει να βελτιώνει το Grok και να διερευνά νέα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων διακριτών τρόπων λειτουργίας και βελτιώσεων για premium συνδρομητές, το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης γίνεται όλο και πιο δυναμικό και ανταγωνιστικό. Με τις αντίπαλες εταιρείες να υιοθετούν παρόμοια συνδρομητικά μοντέλα για πρόσβαση σε προηγμένες δυνατότητες ΤΝ, το σκηνικό είναι έτοιμο για συνεχή εξέλιξη στην καινοτομία ΤΝ και τη δυναμική της αγοράς.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Future Publishing/Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.