Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Microsoft Bing φτάνει τα 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μια προσπάθεια να αποσπάσει μερίδιο από την Google

      Η νέα λειτουργία Bing Chat έβαλε πρόσφατα τη μηχανή αναζήτησης της Microsoft στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

    Η μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft ξεπέρασε το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων ενεργών χρηστών καθημερινά, μόλις λίγες εβδομάδες αφότου ξεκίνησε τη λειτουργία Bing Chat με τεχνητή νοημοσύνη. Το Bing αναπτύσσεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, αλλά φαίνεται ότι η νέα λειτουργία Bing Chat βοηθά τη Microsoft να αυξήσει τη χρήση του σε άτομα που δεν έχουν αγγίξει ποτέ πριν το Bing.

    Η Google έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο καθημερινούς ενεργούς χρήστες, οπότε αυτό δίνει στο ορόσημο των 100 εκατομμυρίων της Microsoft μια διαφορετική προοπτική, καθώς επιδιώκει να κερδίσει μερίδιο αγοράς.

    "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε ότι μετά από αρκετά χρόνια σταθερής προόδου και με μια μικρή ώθηση από το εκατομμύριο και πλέον νέων χρηστών της προεπισκόπησης του Bing, έχουμε ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες του Bing", αναφέρει ο Yusuf Mehdi, επικεφαλής του καταναλωτικού μάρκετινγκ της Microsoft, σε ένα blog post.

    Η Microsoft δεν έχει αποκαλύψει τον αριθμό των καθημερινά ενεργών χρηστών του Bing πριν από την προσθήκη του Bing Chat, αλλά η προεπισκόπηση έχει σίγουρα θέσει τη μηχανή αναζήτησης της Microsoft στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πρόσφατα. Η Microsoft βλέπει τώρα ότι περίπου το ένα τρίτο των δοκιμαστών του Bing Chat είναι νέοι στο Bing. "Περίπου το ένα τρίτο των καθημερινών χρηστών της προεπισκόπησης χρησιμοποιούν το Chat καθημερινά", λέει ο Mehdi. "Βλέπουμε κατά μέσο όρο, περίπου τρεις συνομιλίες ανά συνεδρία με περισσότερες από 45 εκατομμύρια συνολικές συνομιλίες από την έναρξη της προεπισκόπησης".

    Το Bing Chat δεν είναι ο μόνος λόγος για την αυξημένη χρήση της μηχανής αναζήτησης της Microsoft. Ο Microsoft Edge έχει επίσης συμβάλει στη χρήση του Bing, καθώς η Microsoft προωθεί επιθετικά τις προεπιλογές της μηχανής αναζήτησης με τις ενημερώσεις του Edge, τις ενημερώσεις των Windows και ακόμη και τις προτροπές για να σταματήσουν οι άνθρωποι να κατεβάζουν το Google Chrome. "Αναμένουμε ότι οι νέες δυνατότητες, όπως η ύπαρξη αναζήτησης και δημιουργίας του Bing στην πλαϊνή μπάρα του Edge, θα ενισχύσουν την περαιτέρω ανάπτυξη", λέει ο Mehdi.

    Έχει περάσει τώρα ένας μήνας από την έναρξη λειτουργίας του chatbot του Bing. Η Microsoft πρόσθεσε πρόσφατα ένα διακόπτη για διαφορετικούς τόνους προσωπικότητας που έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει τα άγρια ξεσπάσματα που πολλοί είδαν με το Bing AI chatbot. Η Microsoft πρόσθεσε επίσης κάποιους περιορισμούς μετά τον εντοπισμό αγενών απαντήσεων και η εταιρεία χαλάρωσε σταδιακά αυτούς τους περιορισμούς την τελευταία εβδομάδα.

     

     

    Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Microsoft σχετικά με τη χρήση του Bing Chat έρχονται εβδομάδες αφότου η εταιρεία παρουσίασε τα σχέδιά της για την αύξηση των εσόδων της σε μια αγορά ψηφιακών διαφημίσεων αξίας περίπου 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων. "Για κάθε 1 μονάδα κέρδους μεριδίου στην αγορά διαφήμισης αναζήτησης, είναι μια ευκαιρία εσόδων ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη διαφημιστική μας επιχείρηση", δήλωσε ο Philippe Ockenden, CVP οικονομικών της Microsoft, σε μια κλήση με αναλυτές τον περασμένο μήνα.

    Η Microsoft έχει ήδη αυξήσει τις διαφημιστικές της δραστηριότητες σε έσοδα 18 δισ. δολαρίων τους τελευταίους 12 μήνες, έναντι 10 δισ. δολαρίων το προηγούμενο οικονομικό έτος. Μεγάλο μέρος αυτού οφείλεται στο Bing, αλλά η Microsoft έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει για να πλησιάσει τα περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια που απέφερε η Google από τη διαφήμιση το 2022.

    Αλλά για τη Microsoft όλα αυτά είναι μια ευκαιρία να αυξήσει τη χρήση και να αρπάξει μερίδιο αγοράς από τη Google. "Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι παραμένουμε ένας μικρός, χαμηλός, μονοψήφιος παίκτης με μερίδιο", λέει ο Mehdi. "Τούτου λεχθέντος, αισθανόμαστε καλά που είμαστε στο χορό!" Αυτός είναι πιθανώς ο ίδιος χορός στον οποίο αναφέρθηκε τον περασμένο μήνα ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella σε συνέντευξή του στο The Verge. "Η Google είναι ο γορίλας των 800 κιλών στην αναζήτησηΘέλω οι άνθρωποι να ξέρουν ότι τους κάναμε να χορέψουν".


    Πηγή
    Φωτογραφία: The Verge
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.