Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Τον Μάρτιο θα προστεθεί η Radeon RX 6700 στη λίστα των καρτών γραφικών RDNA2 που ΔΕΝ θα μπορείτε να αγοράσετε

    Η AMD απολαμβάνει την επιτυχία της με την αρχιτεκτονική Zen, κάτι που επέτρεψε στην εταιρεία να κατευθύνει πόρους στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης γραφικών, ώστε και εκεί να πραγματοποιηθεί σπουδαία πρόοδος, ειδικά με τις νεόφερτες RDNA2 κάρτες γραφικών. Ωστόσο, η επιτυχία έρχεται με κόστος, ειδικά όταν δεν διαθέτει μια εταιρεία τις δικές της μονάδες παραγωγής chip και πρέπει να αγωνιστεί για χωρητικότητα στην TSMC με άλλους πελάτες που διαθέτουν μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια. Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι, επί του παρόντος, στο αρχηγείο της AMD διαθέτουν ένα άμεσο σύστημα μοχλών και τροχαλιών που διαχειρίζεται την κατανομή των chip στην TSMC: Τραβήξτε αυτόν τον μοχλό και αυξήστε τον αριθμό SOC 7 nm για τις κονσόλες επόμενης γενιάς. Ένας άλλος μοχλός μπορεί να αφορά στη σειρά Ryzen 5000. Ενώ ένας άλλος ελέγχει την παραγωγή καρτών γραφικών. Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα και οι τρεις αυτοί μοχλοί να είναι ενεργοποιημένοι ταυτόχρονα σε πλήρη ταχύτητα. Κάπως πρέπει να κρατηθούν οι ισορροπίες. Η αναφερόμενη καθυστέρηση για τη σειρά AMD RX 6700 μπορεί να είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής επέκτασης του χαρτοφυλακίου προϊόντων της AMD με λιθογραφία 7 nm διά μέσου της TSMC.

     

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το Cowcotland, φαίνεται ότι η σειρά AMD RX 6700 μεταφέρεται για το  τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021 αντί για τον Ιανουάριο του 2021. Η σειρά RX 6700 θα κυκλοφορήσει με το τσιπ Navi 22 της AMD, το οποίο εκτιμάται ότι είναι το ήμισυ του πλήρους τσιπ Navi 21. Αυτό σημαίνει ότι στην κορυφαία διαμόρφωση θα διαθέτει 2560 επεξεργαστές ροής (Stream Processors) και 40 CUs. Οι κάρτες θα συνοδεύονται από 12 GB GDDR6 μνήμης μέσω διαύλου 192 bit.

     

    Λογικά η AMD προχωράει σε μια τέτοια καθυστέρηση στην κυκλοφορία των RX 6700 έτσι ώστε να μην αραιώσει και άλλο την παραγωγή Zen 3 επεξεργαστών ή λοιπών RDNA 2 GPUs. Εξάλλου τα περιθώρια κέρδους για τις middle range 6700 θα είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με τις 6800 και 6900, ενώ δεν γίνεται να τεθούν σε κίνδυνο και οι σχέσεις της AMD με άλλες εταιρείες από πιθανά προβλήματα στην παραγωγή των SoC που προορίζονται για τις Sony και Microsoft για τις κονσόλες νέας γενιάς.  Εκτός αυτού, πιθανότατα εξυπηρετεί την AMD καλύτερα ώστε να παράξει ικανό αριθμό από SKUs που ήδη κυκλοφορούν και η ζήτηση είναι μεγαλύτερη της παραγωγής (σειρά RX 6000, Ryzen 5000) παρά να κυκλοφορήσει ένα άλλο προϊόν με πιθανώς πολύ περιορισμένη διαθεσιμότητα σε σχέση με την υπάρχουσα ζήτηση.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.