Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η διακοπή πρόσβασης στο διαδίκτυο στο Καζακστάν πλήττει την παγκόσμια λειτουργία εξόρυξης bitcoin

    Η παγκόσμια υπολογιστική ισχύς του δικτύου bitcoin έχει πέσει απότομα καθώς το κλείσιμο αυτή την εβδομάδα του διαδικτύου του Καζακστάν κατά τη διάρκεια μιας εξέγερσης, έπληξε την ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων της χώρας. 
    Το Καζακστάν έγινε πέρυσι το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο εξόρυξης bitcoin στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Κέντρο Εναλλακτικών Χρηματοοικονομικών του Κέιμπριτζ, αφού η Κίνα απαγόρευσε τη δραστηριότητα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Η Ρωσία έστειλε αλεξιπτωτιστές στο Καζακστάν την Πέμπτη για να βοηθήσουν στην καταστολή της εξέγερσης σε όλη τη χώρα μετά την εξάπλωση της βίας σε όλο το αυστηρά ελεγχόμενο πρώην σοβιετικό κράτος, λόγω των τιμών στα καύσιμα.

    Η αστυνομία είπε ότι σκότωσε δεκάδες ταραχοποιούς στο Αλμάτι, ενώ η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι 13 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν.

    Το Διαδίκτυο έκλεισε την Τετάρτη σε όλη τη χώρα, κάτι που ο ιστότοπος παρακολούθησης Netblocks αποκάλεσε «διακοπή διαδικτύου σε εθνική κλίμακα». Η κίνηση πιθανότατα θα εμποδίσει τους εξορύκτες κρυπτονομισμάτων που εδρεύουν στο Καζακστάν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο bitcoin.

    Οι φάρμες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων του Καζακστάν τροφοδοτούνται ως επί το πλείστον από γηρασμένα εργοστάσια άνθρακα, τα οποία τα ίδια – μαζί με ανθρακωρυχεία και ολόκληρες πόλεις που χτίζονται γύρω τους – αποτελούν πονοκέφαλο για τις αρχές καθώς η χώρα επιδιώκει να απελευθερώσει την οικονομία της από τον άνθρακα.

    Η κυβέρνηση του Καζακστάν είπε πέρυσι ότι σχεδίαζε να πατάξει πρώτα τους μη εγγεγραμμένους «γκρίζους» εξορύκτες κρυπτονομισμάτων που εκτιμά ότι μπορεί να καταναλώνουν διπλάσια ενέργεια από τους «λευκούς» ή τους επίσημα εγγεγραμμένους.

    Το υπουργείο Ενέργειας του είπε πέρυσι η «γκρίζα» εξόρυξη μπορεί να καταναλώνει έως και 1,2 GWt ενέργειας, η οποία μαζί με τα 600 MWt των «λευκών» ανθρακωρύχων αντιστοιχεί περίπου στο 8% της συνολικής παραγωγικής ικανότητας του Καζακστάν.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.