Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Νέα Υόρκη εγκρίνει νομοσχέδιο για τον περιορισμό της εξόρυξης Bitcoin

    Οι γερουσιαστές της Νέας Υόρκης ψήφισαν νομοσχέδιο που θα απαγορεύει προσωρινά, νέες δραστηριότητες εξόρυξης bitcoin. Νωρίς την Παρασκευή, οι γερουσιαστές ψήφισαν 36-27 υπέρ της ψήφισης του νόμου. Τώρα η μπάλα είναι στην κυβερνήτρια Kathy Hochul, η οποία θα το υπογράψει ως νόμο ή θα ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο. Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μετά την υπογραφή του. 
    Η νομοθεσία επιδιώκει να καθιερώσει ένα διετές μορατόριουμ για τις άδειες για εργασίες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιούν μεθόδους ελέγχου ταυτότητας που απαιτούν απόδειξη εργασίας για την επικύρωση συναλλαγών blockchain. Αυτήν τη στιγμή, το bitcoin και το ethereum (τα δύο μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα) εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, αν και το τελευταίο μεταβαίνει σε διαφορετική ρύθμιση. Το μορατόριουμ καλύπτει μόνο τις εργασίες εξόρυξης που λειτουργούν με πηγές ενέργειας με βάση τον άνθρακα. Οποιαδήποτε αξιοποίηση εξ ολοκλήρου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ή εναλλακτική λύση για την απόδειξη εργασίας που απαιτεί λιγότερη ενέργεια δεν θα επηρεαστεί. Δεν θα επηρεαστούν ούτε οι υφιστάμενες λειτουργίες και εκείνες που ήδη υποβάλλονται σε διαδικασία ανανέωσης άδειας.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.