Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Coinbase απολύει το 18% του εργατικού δυναμικού καθώς προετοιμάζεται για ύφεση και τον "Χειμώνα" στην αγορά κρυπτονομισμάτων

    Η Coinbase απολύει σχεδόν το ένα πέμπτο του εργατικού δυναμικού της εν μέσω κατάρρευσης των τιμών των μετοχών της και των κρυπτονομισμάτων. Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων θα μειώσει το 18% των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με ένα email που εστάλη στους υπαλλήλους την Τρίτη το πρωί. Η Coinbase έχει περίπου 5.000 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, που μεταφράζεται σε μείωση του αριθμού των εργαζομένων κατά περίπου 1.100 άτομα. Οι μετοχές της Coinbase υποχωρούν περίπου 7%.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος Brian Armstrong επεσήμανε μια πιθανή ύφεση και την ανάγκη διαχείρισης της κατάστασης και την ανάγκη αύξησης της αποτελεσματικότητας της. Είπε επίσης ότι η εταιρεία αναπτύχθηκε "πολύ γρήγορα" κατά τη διάρκεια μιας ανοδικής αγοράς. "Φαίνεται ότι εισερχόμαστε σε ύφεση μετά από μια οικονομική έκρηξη 10+ ετών. Μια ύφεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν άλλο "χειμώνα" στην αγορά κρυπτονομισμάτων και θα μπορούσε να διαρκέσει για παρατεταμένο χρονικό διάστημα", προσθέτοντας ότι οι προηγούμενοι "χειμώνες" είχαν ως αποτέλεσμα σημαντική πτώση στη συναλλακτική δραστηριότητα. «Αν και είναι δύσκολο να προβλέψουμε την οικονομία ή τις αγορές, σχεδιάζουμε πάντα το χειρότερο, ώστε να μπορούμε να λειτουργούμε την επιχείρηση σε οποιοδήποτε περιβάλλον».

    Η Coinbase είχε αρχικά δηλώσει ότι σταματούσε τις προσλήψεις. Δύο εβδομάδες αργότερα, ο γίγαντας των κρυπτονομισμάτων ανακοίνωσε ότι επεκτείνει το πάγωμα για το «εγγύς μέλλον». Νωρίτερα φέτος, η Coinbase είχε δηλώσει τη πρόθεσή της να προσθέσει 2.000 θέσεις εργασίας σε προϊόντα, engineering και το σχεδιασμό, πράγμα που πλέον φαίνεται αδύνατο να συμβεί.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.