Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Ο ιδρυτής της εταιρείας κρυπτονομισμάτων BitConnect κατηγορείται για απάτη 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων

    Ο ιδρυτής του BitConnect, Satish Kumbhani, κατηγορήθηκε από δικαστήριο των ΗΠΑ ότι ενορχήστρωσε μια απάτη σε όλο το κόσμο, όπου συγκέντρωσε 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια από επενδυτές σε μια επενδυτική πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων. Ο Kumbhani, 36 ετών, κατηγορήθηκε στο Σαν Ντιέγκο για παραπλάνηση επενδυτών σχετικά με την υποτιθέμενη τεχνολογία της BitConnect. Το BitConnect χρησιμοποίησε χρήματα από νέους επενδυτές για να πληρώσει προηγούμενους και λειτουργούσε επίσης ως επιχείρηση μεταφοράς χρημάτων χωρίς άδεια.

    Επενδυτές σε όλο τον κόσμο, ενθαρρύνθηκαν να αγοράσουν το ανοιχτού κώδικα, αποκεντρωμένο κρυπτονόμισμα της BitConnect, που ονομάζεται BCC, χρησιμοποιώντας Bitcoin για την αγορά. Στη συνέχεια, οι επενδυτές θα «δάνειζαν» τα BCC τους στην Bitconnect, η οποία υποτίθεται ότι θα επένδυε τα έσοδα χρησιμοποιώντας την αποκλειστική τεχνολογία γνωστή ως Trading Bot και Volatility Software. Η τεχνολογία υποτίθεται ότι σχεδιάστηκε για να συναλλάσσεται αυτόματα και κερδοφόρα, αγοράζοντας και πουλώντας την αστάθεια του Bitcoin, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Ωστόσο, μεγάλο μέρος της τεχνολογίας παρέμεινε ένα μυστήριο για τους επενδυτές. Όταν κάποιος ζήτησε μια να δει το πρόγραμμα σε δράση σε μια εκδήλωση το 2017, ο Kumbhani προσπαθούσε να θολώσει τα νερά λέγοντας ότι "για λόγους απορρήτου δεν αποκαλύπτουμε τίποτα..."

    Οι εισαγγελείς λένε ότι οι τα κεφάλαια δεν χρησιμοποιήθηκαν για επενδύσεις όπως είχε υποσχεθεί στους επενδυτές, αλλά χρησιμοποιήθηκαν για να πληρώσουν προηγούμενους επενδυτές, χαρακτηριστικό ενός συστήματος πυραμίδας. Τα κεφάλαια επίσης χρησιμοποιήθηκαν για την πληρωμή των υποστηρικτών του BitConnect, οι οποίοι προωθούσαν την επενδυτική ευκαιρία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ζωντανές εκδηλώσεις. Ο Glenn Arcaro, που περιγράφεται από τους εισαγγελείς ως «ένας από τους πιο παραγωγικούς και επιτυχημένους» από αυτούς που ήταν υπεύθυνοι για την αγορά των ΗΠΑ, δημιούργησε επίσης το δικό του εκπαιδευτικό μάθημα κρυπτονομισμάτων που ονομάζεται Future Money, το οποίο ήταν πραγματικά ένας τρόπος διοχέτευσης πιθανών επενδυτών στο BitConnect, είπαν οι εισαγγελείς. Ο Arcaro, κάτοικος του Λος Άντζελες, ομολόγησε την ενοχή του για συνωμοσία για τη διάπραξη απάτης τον Σεπτέμβριο για τον ρόλο του στο σχέδιο.

    Αφού έκλεισε απότομα, ο Kumbhani «κατεύθυνε το δίκτυο των υποστηρικτών του να χειραγωγήσουν δόλια και να στηρίξουν την τιμή» του BCC, «για να δημιουργήσουν την ψευδή εμφάνιση της νόμιμης ζήτησης της αγοράς...» και σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, κατηγορείται για συνωμοσία για τη διάπραξη ηλεκτρονικής απάτης, ηλεκτρονική απάτη, συνωμοσία για χειραγώγηση των τιμών των εμπορευμάτων, λειτουργία επιχείρησης μετάδοσης χρήματος χωρίς άδεια και συνωμοσία για τη διάπραξη διεθνούς ξεπλύματος χρήματος. Εάν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες, αντιμετωπίζει μέγιστη συνολική ποινή φυλάκισης 70 ετών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.