Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το 0,01% των κατόχων Bitcoin ελέγχει το 27% της κυκλοφορίας του

    Λιγότερο από το 1% των μεγαλύτερων κατόχων Bitcoin (BTC) φέρεται να ελέγχουν περισσότερο από το ένα τέταρτο του συνόλου των BTC που κυκλοφορούν, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Το "Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών", ένας αμερικανικός ιδιωτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός έρευνας, δημοσίευσε μια μελέτη που ισχυρίζεται ότι 10.000 επενδυτές Bitcoin, ή το 0,01% όλων των κατόχων BTC, κατέχουν 5 εκατομμύρια BTC ή το 27% από όλα τα 18,9 εκατομμύρια νομίσματα σε κυκλοφορία. Το ποσό του BTC που κατέχει το «ένα τοις εκατό» ισοδυναμεί με περίπου 232 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε τη Δευτέρα η Wall Street Journal.

    Η μελέτη, η οποία διεξήχθη από τους καθηγητές οικονομικών Antoinette Schoar από το MIT Sloan School of Management και τον Igor Makarov του London School of Economics, στοχεύει να αποδείξει ότι το Bitcoin δεν είναι τόσο αποκεντρωμένο όσο θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί. "Παρά το γεγονός ότι υπάρχει εδώ και 14 χρόνια και η διαφημιστική εκστρατεία που έχει αυξηθεί, εξακολουθεί να ισχύει ότι είναι ένα πολύ συγκεντρωμένο οικοσύστημα", είπε ο Schoar. Σύμφωνα με την έκθεση της WSJ, οι κορυφαίοι κάτοχοι ελέγχουν μεγαλύτερο μερίδιο BTC από ό,τι τα πλουσιότερα αμερικανικά νοικοκυριά ελέγχουν σε δολάρια. Επικαλούμενη στοιχεία από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, η έκθεση σημειώνει ότι το κορυφαίο 1% των νοικοκυριών στις Η.Π.Α. κατέχουν περίπου το ένα τρίτο του συνόλου του πλούτου. Η νέα έκθεση μπορεί να ακούγεται ανησυχητική για την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων, καθώς μεγάλοι υποστηρικτές του Bitcoin προωθούν την αποκέντρωση ως μία από τις μεγαλύτερες αρχές του δικτύου Bitcoin.

    Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Quantum Economics, Mati Greenspan, μεγάλο μέρος του κυκλοφορούντος BTC ελέγχεται από τον Satoshi Nakamoto, ψευδώνυμο του δημιουργού του Bitcoin. "Τα νομίσματα του Satoshi από μόνα τους αποτελούν περισσότερο από 5%," είπε ο Greenspan στην Cointelegraph, προσθέτοντας: "Με την πάροδο του χρόνου, η ιδιοκτησία του Bitcoin έχει σχεδιαστεί για να διανέμεται περισσότερο. Για το fiat, τείνει να συμβαίνει το αντίθετο". Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος της κυκλοφορούσας προσφοράς του BTC προφανώς δεν ελέγχεται από κανέναν και είναι πιθανό να χαθεί για πάντα. Σύμφωνα με την ασφαλιστική εταιρεία κρυπτονομισμάτων Coincover, περίπου 4 εκατομμύρια BTC είναι εκτός κυκλοφορίας λόγω απώλειας πρόσβασης στα ψηφιακά πορτοφόλια που τα περιέχουν


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.