Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Ethereum Foundation επιβεβαιώνει τις ημερομηνίες του Σεπτεμβρίου για το "The Merge"

    Οι devs του Ethereum επιβεβαίωσαν επίσημα την 6η Σεπτεμβρίου ως την ημερομηνία για την πολυαναμενόμενη μετάβαση του Ethereum από την απόδειξη εργασίας (PoW - proof of work) στην απόδειξη μεριδίου (PoS - proof of stake), γνωστή ως The Merge. 
    "Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, η PoS αναβάθμιση του Ethereum είναι επιτέλους εδώ!" έγραψε το Ίδρυμα Ethereum σε μια ανάρτηση στο blog της σήμερα. "Η επιτυχημένη αναβάθμιση όλων των δημόσιων δοκιμαστικών δικτύων έχει πλέον ολοκληρωθεί και το The Merge έχει προγραμματιστεί για το κεντρικό δίκτυο Ethereum." Το Merge θα χωριστεί σε δύο αναβαθμίσεις, που ονομάζονται Bellatrix και Paris. Το Bellatrix έχει προγραμματιστεί να συμβεί στις 11:34 π.μ. UTC στις 6 Σεπτεμβρίου και το Paris θα ενεργοποιηθεί κάποια στιγμή μεταξύ 10 Σεπτεμβρίου και 20 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ανάρτηση ιστολογίου. Το PoS βασίζεται σε επικυρωτές (validators) αντί για εξορύκτες (miners ή μινάρες). Αντί να ξοδεύουν πολλή υπολογιστική ισχύ, όπως κάνουν οι εξορύκτες του PoW, οι επικυρωτές του PoS κλειδώνουν χρηματικά ποσά για να αποδείξουν την αξιοπιστία τους στο δίκτυο.

    Η αλλαγή ήταν ένας μακροχρόνιος στόχος για τους προγραμματιστές του Ethereum. Στο τελικό βήμα δοκιμών, το δίκτυο δοκιμής Goerli συγχωνεύθηκε με επιτυχία στις 10 Αυγούστου.


    Πηγή
    Φωτογραφία: The Block
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.