Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Web3 βιομηχανία έχασε δισεκατομμύρια από απάτες σχετιζόμενες με κρυπτονομίσματα το 2022

    Όσοι εργάζονται στον κλάδο του Web3 (φυσικά και νομικά πρόσωπα) έχασαν σχεδόν 4 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι λόγω απατών και εγκληματικών ενεργειών στον κυβερνοχώρο, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

    Το Web3 είναι η ιδέα πίσω από μια πιθανή επόμενη έκδοση του Διαδικτύου, που βασίζεται σε αποκεντρωμένες λύσεις, blockchain και οικονομικά που βασίζονται σε tokens. Έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια, μετά την εκρηκτική ανάπτυξη του Bitcoin, του Ethereum και άλλων λύσεων blockchain, παρά τις μικρές αποδόσεις μέχρι στιγμής.

    Καθώς περισσότεροι οργανισμοί άρχισαν να κατασκευάζουν νέα συστήματα, οι απατεώνες έπιασαν αμέσως δουλειά, και τώρα ο Web3 πάροχος αμοιβών για την εύρεση bug Immunefi ισχυρίζεται ότι κρυπτονομίσματα αξίας 3.948.856.037 δολαρίων χάθηκαν στο οικοσύστημα Web3 το 2022, λόγω διαφόρων μορφών απάτης.

    Τα περισσότερα περιστατικά συνέβησαν στην αλυσίδα BNB (αλυσίδα Binance - 65 περιστατικά) και στο Ethereum (49).

    Το καλό νέο, λένε οι ερευνητές, είναι το γεγονός ότι οι συνολικές απώλειες μειώθηκαν περισσότερο από το μισό (51,2%) από έτος σε έτος. Το 2021, ο κλάδος είχε χάσει $8.088.338.239.

    Ωστόσο, η συνεχής μάχη κατά των απατεώνων δεν επιβραδύνει την ανάπτυξη του κλάδου. Η Immunefi αναμένει να αυξηθεί από 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σε 81,5 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα επτά χρόνια, αυξάνοντας το CAGR κατά 43,7%.

    «Το Web3 είναι ακόμα ένας ολοκαίνουργιος κόσμος, γεμάτος άγνωστα μονοπάτια», δήλωσε ο Mitchell Amador, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Immunefi. «Αυτή η καινοτομία, εξ ορισμού, φέρνει ένα επίπεδο απειρίας και κινδύνου για το παιχνίδι. Επιπλέον, λόγω της ίδιας της φύσης του οικοσυστήματος Web3, όπου ο έξυπνος κώδικας συμβολαίων περιέχει τεράστια ποσά κεφαλαίου, το περιβάλλον είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό σε σύγκριση με τις παραδοσιακές εφαρμογές Web2».

    Για την ασφαλή πλοήγηση σε αυτά τα αχαρτογράφητα ύδατα, οι CISO και άλλοι ηγέτες ασφάλειας θα πρέπει να επενδύσουν στην εκπαίδευση ασφάλειας, συνιστά ο Mitchell Amador. Αυτή η εκπαίδευση θα πρέπει να υπερβαίνει την προστασία τελικού σημείου (endpoint protection), το phishing και την κοινωνική μηχανική, σε πράγματα όπως πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων, ιδιωτικά κλειδιά και κοινές εφαρμογές DeFi (Αποκεντρωμένη χρηματοδότηση).

    Ο Alex Mashinsky, πρώην διευθύνων σύμβουλος του αποτυχημένου δανειστή κρυπτονομισμάτων Celsius, κατηγορήθηκε πρόσφατα για απάτη από τον Γενικό Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, σε μία μόνο από τις πολλές περιπτώσεις εταιρειών κρυπτογράφησης που κατέρρευσαν πέρυσι. Εκτός από το Celsius, οι FTX, 3 Arrows Capital, BlockFi και πολλοί άλλοι αναγκάστηκαν σε διαδικασίες πτώχευσης πέρυσι.


    Πηγή
    Φωτογραφία: André François McKenzie / Unsplash
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.