Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η νέα ομάδα PlayStation Studios της Sony φτιάχνει Spinoff παιχνίδια για το τηλέφωνό σας

    Ως μέρος της προσπάθειας της Sony να αποκτήσει μερίδιο στη κατηγορία gaming για κινητά, έχει δημιουργήσει ένα τμήμα που ονομάζεται PlayStation Studios Mobile που λειτουργεί ξεχωριστά από την ανάπτυξη παιχνιδιών κονσόλας. Σύμφωνα με δελτίο τύπου, η νέα ομάδα θα δημιουργήσει παιχνίδια για κινητά με «νέα και υπάρχουσα IP (Intelectual Property) του PlayStation».
    Η κίνηση της Sony να σχηματίσει ένα τμήμα gaming για κινητά ευθυγραμμίζεται με τον γενικό στόχο της εταιρείας να επεκτείνει την IP της σε παιχνίδια υπολογιστή και φορητών συσκευών, καθώς και σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Νωρίτερα φέτος, η Sony ανακοίνωσε ότι θέλει τα μισά από τα παιχνίδια της να είναι σε υπολογιστές και κινητά έως το 2025, με τον πρόεδρο της Sony Interactive Entertainment Jim Ryan να δηλώνει ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε "σημαντική αύξηση του αριθμού των ατόμων που παίζουν τα παιχνίδια μας". Η εταιρεία θέλει επίσης να επεκταθεί με την εξαγορά της Bungie αξίας $3,6 δισεκατομμυρίων, σε παιχνίδια όπως το Fortnite, το Rocket League ή το Destiny 2 που ενημερώνονται συνεχώς για να κρατούν το ενδιαφέρον των παικτών.

    Για να συμπληρώσει το νέο τμήμα της για κινητά, η Sony εξαγόρασε επίσης το Savage Game Studios, των οποίων οι συνιδρυτές εργάζονταν στο παρελθόν στις Zynga, Insomniac και Wargaming. Ακόμα το στούντιο δεν έχει κυκλοφορήσει κάποιο παιχνίδι, αλλά έλαβε χρηματοδότηση 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα παιχνίδι shooting για κινητά πέρυσι. Το δελτίο τύπου επεκτείνεται λίγο σε αυτό, σημειώνοντας ότι το στούντιο αυτή τη στιγμή εργάζεται σε "ένα νέο παιχνίδι δράσης που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα", αλλά δεν προσφέρει πρόσθετες λεπτομέρειες για το τι να περιμένουμε. Ο Hermen Hulst, ο επικεφαλής των PlayStation Studios, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι «υπερήφανη» για τις «επικείμενες εκδόσεις της στον υπολογιστή», που θα δώσει σε χρήστες χωρίς κονσόλα Playstation την ευκαιρία να γνωρίσουν παιχνίδια όπως το Uncharted: Legacy of Thieves Collection και το Marvel's Spider-Man. "Οι προσπάθειές μας για gaming για κινητά θα είναι εξίσου αθροιστικές, παρέχοντας περισσότερους τρόπους για περισσότερους ανθρώπους να ασχοληθούν με το περιεχόμενό μας", είπε, "και προσπαθώντας να προσεγγίσουμε νέο κοινό που δεν είναι εξοικειωμένο με το PlayStation και τα παιχνίδια μας."


    Φωτογραφία: Alex Castro / The Verge
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.