Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft αποκαλύπτει το Auto SR για τα Windows 11 για τη βελτίωση των γραφικών παιχνιδιών

    Τον Φεβρουάριο του 2024, είχε ανακοινωθεί η νέα τεχνολογία Super Resolution που δοκίμαζε η Microsoft στα Windows 11. Νωρίτερα σήμερα, η εταιρεία αποκάλυψε επίσημα αυτή την τεχνολογία, η οποία ονομάζεται Auto SR (Automatic Super Resolution). Αυτή η λειτουργία θα είναι αποκλειστική για τα Windows 11 και δεν θα υποστηρίζει τα Windows 10, απαιτώντας έναν υπολογιστή Copilot+ με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon X εξοπλισμένο με Hexagon NPU και ενσωματωμένη GPU.

     

    Το Auto SR λειτουργεί παρόμοια με το DLSS της NVIDIA και το XeSS της Intel, χρησιμοποιώντας τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης για την αναβάθμιση και τη βελτίωση της ποιότητας της εικόνας των παιχνιδιών που εκτελούνται σε χαμηλότερες αναλύσεις. Ωστόσο, η αρχική υποδοχή είναι μικτή. Παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το πώς θα συγκριθεί η απόδοση του Auto SR με το DLSS 3 και το XeSS 1.3, καθώς οι προηγούμενες επαναλήψεις παρόμοιων τεχνολογιών αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα.

     

    Η λειτουργία θα υποστηρίζει τα περισσότερα παιχνίδια που εκτελούνται σε DirectX 11 ή DirectX 12 και θα είναι συμβατή με εξομοιωμένες εγγενείς πλατφόρμες x64 ή Arm64. Ωστόσο, δεν θα λειτουργεί με παιχνίδια DirectX 11/12 που χρησιμοποιούν ορισμένες μορφές, παιχνίδια μόνο για x86 ή άλλα προγράμματα εκτέλεσης γραφικών όπως DirectX 9, Vulkan και OpenGL. Αρχικά, το Auto SR θα εφαρμοστεί από προεπιλογή σε επιλεγμένα παιχνίδια που έχουν επαληθευτεί από τη Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Borderlands 3, God of War και The Witcher 3.

     

    Πολλοί στην gamers είναι απογοητευμένοι με την περιορισμένη εφαρμογή του Auto SR. Η απαίτηση της τεχνολογίας για συγκεκριμένο υλικό σημαίνει ότι οι περισσότεροι δεν θα επωφεληθούν από αυτήν. Αυτός ο περιορισμός εγείρει αμφιβολίες σχετικά με το αν η λειτουργία θα αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις των PC Copilot+ ή θα προσελκύσει σημαντική υποστήριξη από τους προγραμματιστές. Ως έχει, το Auto SR φαίνεται να είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει ένα εξειδικευμένο τμήμα της αγοράς παιχνιδιών, παρά να φέρει επανάσταση στην εμπειρία παιχνιδιού για την πλειοψηφία των χρηστών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.