Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Valve έκανε στο Steam τον μεγαλύτερο επανασχεδιασμό των τελευταίων ετών

    Οι παίκτες PC θα μπορούσαν εύκολα να κάνουν ένα αστείο ότι τρία πράγματα στη ζωή δεν αλλάζουν ποτέ: ο θάνατος, οι φόροι και η κλασική εμφάνιση του Steam. Η Valve μόλις κυκλοφόρησε την πιο ουσιαστική ανανέωση του Steam εδώ και χρόνια, συμπεριλαμβανομένης μιας οπτικής ανανέωσης και πολλών νέων χαρακτηριστικών. Επιπλέον, η εταιρεία έφερε τις εκδόσεις Mac και Linux του Steam πιο κοντά με την ιστορικά ανώτερη έκδοση των Windows.

     

    Η Valve λέει ότι "οι πιο σημαντικές αλλαγές" βρίσκονται στην πραγματικότητα "κάτω από το καπό". Οι προγραμματιστές της εταιρείας κατέβαλαν προσπάθειες για να επιτύχουν μεγαλύτερη συνοχή μεταξύ του τρόπου λειτουργίας στο Steam για desktop, στη λειτουργία Big Picture που είναι προσανατολισμένη στην τηλεόραση και στο Steam Deck. Αυτή η αναμόρφωση της βάσης κώδικα σημαίνει ότι τα νέα χαρακτηριστικά που έρχονται στην desktop έκδοση του Steam μπορούν ταυτόχρονα να μεταφερθούν στο Steam Deck με ελάχιστη προσπάθεια.

     

    Όσον αφορά όμως τα πράγματα που είναι ορατά στους χρήστες, ολόκληρη η εμφάνιση της εφαρμογής έχει αναθεωρηθεί και εκσυγχρονιστεί. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα πράγματα είναι λίγο-πολύ εκεί που ήταν στο περιβάλλον εργασίας - απλώς φαίνονται λίγο διαφορετικά, με νέες γραμματοσειρές, χρώματα, μεγέθη και ούτω καθεξής. Τούτου λεχθέντος, η επικάλυψη εντός του παιχνιδιού έχει υποστεί μια πιο σημαντική αναμόρφωση, όπως και οι ειδοποιήσεις. Οι χρήστες του Steam έχουν πρόσβαση σε περισσότερες προσαρμογές σχετικά με τον τρόπο και τον χρόνο εμφάνισης των ειδοποιήσεων, και ο πίνακας ειδοποιήσεων εμφανίζει μόνο τις νέες ειδοποιήσεις, με ένα κουμπί "προβολή όλων" για να αναζητήσετε τις παλαιότερες. Σε γενικές γραμμές, η επικάλυψη έχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το παιχνίδι που παίζετε, από την πρόοδο των επιτευγμάτων μέχρι το χρόνο παιχνιδιού και όχι μόνο. Η Valve έχει κάνει μεγάλες αλλαγές στη διαμόρφωση του χειριστηρίου από το Steam Deck, το οποίο αποτελεί πλέον μέρος της επικάλυψης κάθε φορά που είναι συνδεδεμένο ένα παιχνίδι. Η επικάλυψη φιλοξενεί επίσης αναμφισβήτητα το πιο ουσιαστικό χαρακτηριστικό που αφορά τον χρήστη: τη δυνατότητα να κρατάτε σημειώσεις μέσα στην επικάλυψη Steam ενώ παίζετε ένα παιχνίδι. Οι σημειώσεις σχετίζονται με το συγκεκριμένο παιχνίδι, μπορείτε να γράφετε πολλαπλές σημειώσεις ανά παιχνίδι και υποστηρίζουν μορφοποίηση πλούσιου κειμένου.

     

    Δεν σταματάει εκεί. Μπορείτε τώρα να καρφιτσώσετε μεμονωμένα παράθυρα από την επικάλυψη του Steam, ώστε να εμφανίζονται πάνω από το παιχνίδι σας, ακόμη και όταν η επικάλυψη είναι κλειστή, και μπορείτε να ρυθμίσετε τη διαφάνεια αυτών των παραθύρων ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Αυτό λειτουργεί όχι μόνο για σημειώσεις αλλά και για τα επιτεύγματα, το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο, τους οδηγούς και τις συζητήσεις.

     

    Όλα αυτά ισχύουν για τις εκδόσεις Windows, Mac και Linux του Steam. Επιπλέον, το Steam υποστηρίζει τώρα επιτάχυνση υλικού στο macOS και το Linux. Αυτό σημαίνει ότι αυτές οι εκδόσεις έχουν επιτύχει ισοτιμία με τα Windows για πρώτη φορά. Αν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το Steam σε Mac ή Linux στο παρελθόν, γνωρίζετε ότι εδώ και πολύ καιρό αισθανόταν τόσο αργό όσο και πρόχειρο. Αυτό δεν ισχύει πλέον. Είναι μια βελτίωση νυχθημερόν σε αυτές τις πλατφόρμες.

     

    Αυτές οι αλλαγές κυκλοφόρησαν αυτή την εβδομάδα και θα πρέπει να είναι διαθέσιμες σε όλους τους χρήστες μέχρι τώρα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: arstechnica.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.