Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το 75% των κορυφαίων 1000 παιχνιδιών του Steam λειτουργεί τώρα σε μηχανήματα με Linux

    Η Valve Software, η εταιρεία πίσω από τη δημοφιλή πλατφόρμα παιχνιδιών Steam και μεγάλων επιτυχιών όπως το Dota 2, το Half-Life και το Team Fortress, ανακοίνωσε το 2018 σχέδια για τη βελτίωση της υποστήριξης παιχνιδιών Windows για Linux. Η συμβατότητα έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Η ανεξάρτητη βάση δεδομένων protondb, παρακολουθεί τη συμβατότητα με το Linux για τα κορυφαία 10, τα κορυφαία 100 και τα κορυφαία 1000 παιχνίδια στο Steam.

     

    protondb-steam-games-linux.webp

     

    Το 75% των κορυφαίων 1000 παιχνιδιών τρέχουν τώρα σε Linux και το ποσοστό είναι ακόμη υψηλότερο, στο 80%, για τα 100 κορυφαία παιχνίδια. Μόνο τα 10 κορυφαία παιχνίδια δεν εκπροσωπούνται καλά, καθώς μόνο το 40% από αυτά τρέχουν σε Linux χωρίς σημαντικά προβλήματα σύμφωνα με τη βάση δεδομένων. Οι χρήστες έχουν υποβάλει περισσότερες από 150.000 αναφορές για περισσότερα από 21.000 παιχνίδια στον ιστότοπο. Από αυτά τα 21.000 παιχνίδια, περισσότερα από 17.600 λειτουργούν σύμφωνα με τον ιστότοπο. Τα παιχνίδια στη βάση δεδομένων ταξινομούνται χρησιμοποιώντας ένα σύστημα κατάταξης μεταλλίων. Τα παιχνίδια με βαθμολογία Platinum και Gold τρέχουν τέλεια και τα ασημένια παιχνίδια μπορεί να έχουν μικρά προβλήματα. Τα χάλκινα παιχνίδια μπορεί να μην δουλεύουν καθόλου ή να έχουν σοβαρά προβλήματα. Τα παιχνίδια Borked δεν θα λειτουργήσουν καθόλου ή δεν μπορούν να παιχτούν ενώ τα εγγενή παιχνίδια Linux είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό.

     

    protondb-steam.webp

     

    Το Protondb έχει μια δυνατότητα αναζήτησης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι παίκτες Linux για να μάθουν εάν τα παιχνίδια που τους ενδιαφέρουν λειτουργούν καλά στο Linux. Όλα τα παιχνίδια που ταιριάζουν με τον όρο αναζήτησης επιστρέφονται στα αποτελέσματα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αναζητήσετε ολόκληρη σειρά παιχνιδιών, π.χ. King's Bounty, Final Fantasy ή Civilization και λάβετε όλα τα αναφερόμενα παιχνίδια και την αξιολόγηση συμβατότητάς τους. Η συμβατότητα βελτιώνεται και ενώ υπάρχουν ακόμα παιχνίδια που δεν εκτελούνται σε Linux, είναι σαφές ότι η συμβατότητα έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.