Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Twitch Κλείνει τις Επιχειρηματικές Του Δραστηριότητες στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024

      Το υψηλό κόστος λειτουργίας διώχνει το Twitch από τη Νότια Κορέα

    Η δημοφιλής πλατφόρμα livestreaming παιχνιδιών, Twitch, ανακοίνωσε το κλείσιμο των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων στη Νότια Κορέα, με ισχύ την 27η Φεβρουαρίου 2024. Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο blog της πλατφόρμας από τον διευθύνοντα σύμβουλο Dan Clancy, η Νότια Κορέα αναδείχθηκε ως "απαγορευτικά ακριβή" για τη λειτουργία της πλατφόρμας, παρά τις προσπάθειες να μειωθούν τα έξοδα. Το Twitch πειραμάτισε με ένα μοντέλο peer-to-peer για την ποιότητα πηγής, περιορίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα στα 720p.

    "Παρόλο που έχουμε επιτύχει μείωση των εξόδων από αυτές τις προσπάθειες, οι δικτυακές μας χρεώσεις στην Κορέα παραμένουν 10 φορές ακριβότερες από τις περισσότερες άλλες χώρες", δηλώνει το άρθρο του Clancy. "Το Twitch λειτουργούσε στη Νότια Κορέα με σημαντικές απώλειες, και δυστυχώς δεν υπάρχει δρόμος προς τα εμπρός για την επιχείρησή μας να λειτουργήσει πιο βιώσιμα σε αυτήν τη χώρα."

    Το Twitch επισημαίνει ότι η κατάσταση στη Νότια Κορέα είναι ξεχωριστή, καθώς τα κόστη λειτουργίας είναι σημαντικά υψηλότερα από άλλες αγορές.

    Σύμφωνα με στατιστικά από το Sully Gnome, τα κανάλια με κορεατική γλώσσα συγκέντρωσαν 98,8 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης τις τελευταίες 30 ημέρες, αντιστοιχώντας σε περίπου 5,5% του συνολικού χρόνου παρακολούθησης στην πλατφόρμα.

     

    Το Twitch προσφέρει βοήθεια στους κορεατικούς streamers που χτίσανε τις κοινότητές τους στην πλατφόρμα, βοηθώντας τους να βρουν νέο "σπίτι" σε άλλες υπηρεσίες streaming. Για να το επιτύχει αυτό, το Twitch σχεδιάζει να επικοινωνήσει με ανταγωνιστές στη Νότια Κορέα για να υποστηρίξει τη μετάβαση των streamers σε άλλες πλατφόρμες. Σύμφωνα με το Sully Gnome, υπάρχουν περίπου 18.500 ενεργοί συνεργάτες και εταίροι που μεταδίδουν στα κορεατικά.

     

    Αυτό το κλείσιμο αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην αγορά των esports. Η Νότια Κορέα αποτελεί κλειδί για το League of Legends και άλλους τίτλους. Μεγάλοι εκδότες, όπως η Riot, θα πρέπει να προβούν σε γρήγορες κινήσεις και ανοικοδόμηση πλατφορμών κατά τη διάρκεια της παύσης μέχρι τη νέα σεζόν.


    Πηγή
    Φωτογραφία: twitch
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.