Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Αναλύοντας την έκθεση 2023 της Backblaze για την αξιοπιστία των σκληρών δίσκων

    Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023, η Backblaze, ο πάροχος υπηρεσιών αποθήκευσης cloud, διαχειρίστηκε τον εντυπωσιακό αριθμό 274.622 σκληρών δίσκων, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη ματιά στις επιδόσεις των σκληρών δίσκων. Σε αυτή την έκθεση, εμβαθύνε στα δεδομένα, εστιάζοντας στους 270.222 δίσκους δεδομένων, και διερεύνησε τα ποσοστά αποτυχίας, τα μοντέλα και τις τάσεις που διαμόρφωσαν το 2023.

     

    Επισκόπηση των ποσοστών αποτυχίας των σκληρών δίσκων του 2023
    Καθώς ολοκληρώθηκε το έτος, η Backblaze αξιολόγησε 269.756 σκληρούς δίσκους, καλύπτοντας 35 μοντέλα δίσκων. Τα Ετησιοποιημένα ποσοστά βλάβης (AFR) για το 2023 επισημαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

     

    1-2023-AFR-by-Drive-Model.webp

     

    Σημειώσεις και παρατηρήσεις:

    • Η Seagate 8TB (μοντέλο: ST8000NM000A) ξεχώρισε με μηδενικές βλάβες, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη αξιοπιστία.
    • Συνολικά 4.189 δίσκοι απέτυχαν το 2023, γεγονός που ισοδυναμεί με αντικατάσταση ενός δίσκου περίπου κάθε δύο ώρες.
    • Η Backblaze παρουσίασε έξι νέα μοντέλα δίσκων, αυξάνοντας το σύνολο των εντοπισμένων μοντέλων σε 35.

     

    Ανάμειξη και αντιστοίχιση μοντέλων μονάδων δίσκου
    Η Backblaze υιοθέτησε μια στρατηγική ανάμειξης και αντιστοίχισης μοντέλων μονάδων δίσκων, απομακρυνόμενη από τη μαζική αγορά. Αυτή η προσέγγιση, η οποία δοκιμάστηκε με την πάροδο του χρόνου, εξασφαλίζει τη βέλτιστη απόδοση χωρίς περιττή συσσώρευση αποθεμάτων συγκεκριμένων μοντέλων.

     

    Από την ανάλυση αποκλείστηκαν 466 μονάδες δίσκου, οι οποίες εμπίπτουν σε τρεις κατηγορίες: δοκιμές, θερμές μονάδες δίσκου που εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες και μονάδες με λιγότερες από 60 μονάδες δίσκου λόγω εξελισσόμενης υποδομής αποθήκευσης.

     

    Σύγκριση των στατιστικών στοιχείων των μονάδων δίσκων για το 2021, το 2022 και το 2023
    Ο παρακάτω πίνακας συγκρίνει τα AFR για μοντέλα μονάδων δίσκων με πάνω από 200.000 ημέρες λειτουργίας κατά τη διάρκεια κάθε αντίστοιχου έτους, αποκαλύπτοντας μια αύξηση του AFR από 1,01% το 2021 σε 1,70% το 2023.

     

    2-Three-Year-AFR-Compare-by-Model.webp


    Σημειώσεις και παρατηρήσεις:

    • Μια αξιοσημείωτη αύξηση του AFR το 2023, που αποδίδεται στη γήρανση του στόλου μονάδων κίνησης, με εννέα μοντέλα ηλικίας έξι ετών και άνω.
    • Συνεχής μετάβαση από παλαιότερους δίσκους 4TB σε νεότερους δίσκους 16TB για τον περιορισμό των αυξανόμενων ποσοστών αστοχίας.

     

    Αναλύοντας τα τριμηνιαία AFR ανά μέγεθος μονάδας δίσκου για τρία χρόνια, προκύπτουν ορισμένες τάσεις. Το AFR για τις μονάδες 10TB, 8TB και 12TB παρουσίασε αύξηση, ενώ οι μονάδες 4TB, 6TB, 14TB και 16TB διατήρησαν ένα σχετικά σταθερό AFR γύρω στο 1%. Αξιολογώντας 269.756 δίσκους σε 35 μοντέλα, το AFR διάρκειας ζωής για όλους τους δίσκους αυξήθηκε σε 1,46% το 4ο τρίμηνο του 2023 από 1,39% το 4ο τρίμηνο του 2022.


    Σημειώσεις και παρατηρήσεις:

    • Το AFR διάρκειας ζωής αυξήθηκε το 2023, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο από το 1ο τρίμηνο του 2021.
    • Εξαιρώντας τα μοντέλα με ανεπαρκή δεδομένα, η σύγκριση των μοντέλων μονάδων με πάνω από δύο εκατομμύρια ημέρες οδήγησης δίνει έναν εύχρηστο κατάλογο 23 μοντέλων.

     

    Αποτυχία μονάδας δίσκου και μετανάστευση μονάδας δίσκου
    Η συσχέτιση μεταξύ της αποτυχίας μονάδας δίσκου και της μετάβασης εξαρτάται από το μοντέλο, με την έκθεση να τονίζει την ανάγκη για στρατηγική μετάβαση, η οποία δεν βασίζεται αποκλειστικά στα μοντέλα μονάδων δίσκου.


    Η λεπτομερής ανάλυση της Backblaze παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την απόδοση των σκληρών δίσκων. Η έκθεση υπογραμμίζει τη σημασία των συνεχιζόμενων στρατηγικών μετάβασης, καθώς και τον αντίκτυπο της γήρανσης των στόλων μονάδων δίσκων στα ποσοστά αποτυχίας. Καθώς κοιτάμε μπροστά, η συνεχής παρακολούθηση και η προσαρμογή στις αναδυόμενες τεχνολογίες μονάδων δίσκου θα είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση βέλτιστων λύσεων αποθήκευσης δεδομένων. Για μια λεπτομερή επισκόπηση του συνόλου δεδομένων που χρησιμοποιήθηκε στην παρούσα έκθεση, επισκεφθείτε τη σελίδα Hard Drive Test Data (Δεδομένα δοκιμών σκληρών δίσκων).


    Πηγή
    Φωτογραφία: backblaze.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.