Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Seagate συμμετέχει στην αύξηση των τιμών των σκληρών δίσκων λόγω της αύξησης των δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης

      Η αυξανόμενη ζήτηση για δεδομένα τεχνητής νοημοσύνης οδηγεί σε αυξήσεις τιμών στους δίσκους HDD και SSD

    Η Seagate ακολούθησε τα βήματα της Western Digital, εφαρμόζοντας αυξήσεις τιμών για τα προϊόντα της. Η κίνηση αυτή, με άμεση ισχύ, έρχεται ως απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση για σκληρούς δίσκους υψηλής χωρητικότητας, η οποία αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις κλιμακούμενες απαιτήσεις δεδομένων των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης (AI). Η ανακοίνωση της Seagate, ευθυγραμμίζεται με τις ενέργειες στις οποίες προέβη ο ανταγωνιστής της μόλις λίγες εβδομάδες πριν.

     

    Η βασική αιτία αυτών των αυξήσεων των τιμών, όπως εντοπίστηκε από την Trendforce, έγκειται στη σύγκλιση δύο παραγόντων: την αυξανόμενη ζήτηση για επεξεργασία δεδομένων με βάση την τεχνητή νοημοσύνη και τη μείωση της παραγωγικής ικανότητας των HDD. Με την εκπαίδευση της AI να απαιτεί τεράστιες ποσότητες δεδομένων, η πίεση στις λύσεις αποθήκευσης έχει ενταθεί, γεγονός που επιδεινώνεται περαιτέρω από τη μειωμένη παραγωγή HDD που προέρχεται από τις αναποδιές που σχετίζονται με την πανδημία. Ο Finis Conner, συνιδρυτής της Seagate, τόνισε αυτή την ανισορροπία πέρυσι, υπογραμμίζοντας την απροετοιμότητα του κλάδου για την ξαφνική αύξηση της ζήτησης.

     

    Κοιτάζοντας μπροστά, η Trendforce προβλέπει συνεχιζόμενες ελλείψεις προσφοράς για προϊόντα HDD υψηλής χωρητικότητας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, προμηνύοντας συνεχή κλιμάκωση των τιμών κατά το δεύτερο τρίμηνο. Ταυτόχρονα, η αύξηση της επεξεργασίας δεδομένων που σχετίζεται με την Τεχνητή Νοημοσύνη τροφοδοτεί τη ζήτηση για επιχειρησιακούς δίσκους στερεάς κατάστασης (SSD), ιδίως για SSD QLC (quad-level cell), βελτιστοποιημένους για χωρητικότητα και αποδοτικότητα κόστους. Καθώς οι πελάτες της Βόρειας Αμερικής αναπτύσσουν ολοένα και περισσότερο SSD QLC σε διακομιστές συμπερασμάτων, η Trendforce προβλέπει σημαντική αύξηση του όγκου των αποστολών, σηματοδοτώντας ένα ακόμη κύμα αύξησης των τιμών σε ολόκληρη την αγορά SSD.


    Πηγή
    Φωτογραφία: theregister
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.