Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η εγγύηση της ASUS θα καλύπτει το overclocking μνήμης και την χρήση beta BIOS

      Η ASUS άλλαξε τη στάση της όσον αφορά την εγγύηση των μητρικών

    Η ASUS έχει λάβει πολλά αρνητικά σχόλια για τη στάση της σχετικά με την εγγύηση της πλατφόρμας AMD Ryzen 7000 και AM5. Τα προβλήματα burnout που επηρέασαν την πλατφόρμα AMD AM5 τον περασμένο μήνα ήταν κυρίως αποτέλεσμα της υπερφόρτωσης του SoC από την ASUS, η οποία προκάλεσε την αποτυχία πολλών CPU και μητρικών πλακετών.

     

    Το κερασάκι στη τούρτα ήταν η γρήγορη αντίδραση της εταιρίας (πιθανώς πολύ γρήγορα), μοιράζοντας BIOS firmware σε beta στάδιο που δεν προορίζονταν για δημόσια χρήση, πιθανώς μη ασφαλή για τους χρήστες. Οι μητρικές πλακέτες θα μπορούσαν να εξακολουθούν να λειτουργούν σε μη ασφαλές επίπεδο τάσης, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες αποτυχίες της CPU. Η εταιρεία κλήθηκε από το Gamers Nexus, το οποίο έφτιαξε ένα ειδικό βίντεο για ένα θέμα. Η εταιρεία δεν απάντησε στα μηνύματα του GN για πάνω από 5 ημέρες, οι οποίες ήταν αρκετές για να καλύψει ο Steve Burke (αρχισυντάκτης του GN) το θέμα λεπτομερώς.

     

    Οι αντιδράσεις έπιασαν τόπο και η ASUS εξέδωσε μια δήλωση που επιβεβαιώνει ότι η εγγύηση θα καλύπτει τόσο τα beta όσο και τα επικυρωμένα BIOS, καθώς και το overclocking μνήμης από εδώ και στο εξής. Αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει επίσης το overclocking Intel XMP, το οποίο είναι επίσης σημαντικό. Προηγουμένως, η χρήση προφίλ XMP/EXPO αντιμετωπιζόταν ως overclocking, πράγμα που σημαίνει ότι η εγγύηση είναι άκυρη σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

     

    Ας ελπίσουμε ότι και άλλοι συνεργάτες πλακετών θα ακολουθήσουν το παράδειγμα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: videocardz.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.