Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η εκδήλωση της Apple για την παρουσίαση του Mac "Scary Fast": οι 4 μεγαλύτερες ανακοινώσεις

      Η εκδήλωση της Apple μας έδωσε μια πρώτη ματιά στα μοντέλα iMac και MacBook Pro με M3

    Η επίδειξη "Scary Fast" της Apple έφτασε στο τέλος της. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης, η Apple παρουσίασε μερικά ολοκαίνουργια Mac που είναι εξοπλισμένα με την τελευταία έκδοση του εσωτερικού chip της εταιρείας. Αν είστε περίεργοι για όλα τα νέα προϊόντα, εδώ είναι μια σύνοψη των σημαντικότερων ανακοινώσεων της εκδήλωσης.

     

    Μια πιο ισχυρή σειρά από τσιπ M3

     

    Apple_M3_chip_series_screen.webp

     

    Όπως αναμενόταν, τα τσιπ M3 της Apple βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτού του μήνα. Η νέα σειρά περιλαμβάνει τα τσιπ M3, M3 Pro και M3 Max, τα οποία σύμφωνα με την Apple αποτελούν τα "πρώτα τσιπ προσωπικών υπολογιστών" που κατασκευάζονται με την πιο αποδοτική διαδικασία των 3 νανομέτρων.

     

    Εκτός από την προσφορά μιας "ταχύτερης και πιο αποδοτικής CPU", η τριάδα των chips έρχεται με μια ενημερωμένη GPU που υποστηρίζει ray tracing, mesh shading και Dynamic Caching - ένα χαρακτηριστικό που βελτιστοποιεί την ποσότητα μνήμης που χρησιμοποιεί η συσκευή κατά τη διάρκεια εργασιών. Τα τσιπ M3 της Apple προσφέρουν έως και 128 GB ενοποιημένης μνήμης, ενώ το ισχυρότερο τσιπ M3 Max διαθέτει έως και 92 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, GPU 40 πυρήνων και CPU 16 πυρήνων.

     

    Ένας ανανεωμένος iMac 24 ιντσών με chip M3

     

    Apple_iMac_M3_productivity_screen.webp

     

    Ο νέος iMac των 24 ιντσών αποκτά μια αναβάθμιση με "γεύση" M3, η οποία σύμφωνα με την Apple προσφέρει δύο φορές ταχύτερες επιδόσεις από τον προκάτοχό του που είναι εξοπλισμένος με M1. Μαζί με το νέο chip, ο ανανεωμένος iMac διαθέτει οθόνη Retina 4,5K με περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο χρώματα, υποστήριξη Wi-Fi 6E και κάμερα 1080p.

     

    Ο iMac προσφέρει επίσης έως και 24 GB ενοποιημένης μνήμης και διατίθεται σε επτά χρώματα: πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ, μοβ, μπλε και ασημί. Υπάρχουν επίσης αξεσουάρ που ταιριάζουν στο χρώμα και συνοδεύουν τον iMac, αλλά εξακολουθούν να διαθέτουν υποδοχές Lightning. Ο iMac 24 ιντσών κοστίζει 1.299 δολάρια με επεξεργαστή οκτώ πυρήνων ή 1.499 δολάρια με τσιπ 10 πυρήνων. Μπορείτε να το προπαραγγείλετε από σήμερα, ενώ η διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει στις 7 Νοεμβρίου.

     

    Τα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών αποκτούν μεγάλη ώθηση με ισχύ M3

     

    Apple_MacBook_Pro_M3_Pro_Photoshop_screen.webp

     

    Ο iMac δεν είναι η μόνη συσκευή που αναβαθμίζεται με την ισχύ του M3. Η Apple ανακοίνωσε επίσης ένα νέο ζευγάρι μοντέλων MacBook Pro 14 και 16 ιντσών που διαθέτουν είτε το chip M3 Pro είτε το ανώτερο M3 Max. Και οι δύο φορητοί υπολογιστές διαθέτουν οθόνη Mini LED, κάμερα 1080p, ηχοσύστημα έξι ηχείων, διάρκεια ζωής μπαταρίας 22 ώρες και μνήμη RAM έως 128 GB. Διατίθενται επίσης σε μαύρο διαστημικό φινίρισμα με νέα επίστρωση που υποτίθεται ότι βοηθά στη μείωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, καθώς και σε ασημί επιλογή.

     

    Ενώ το MacBook Pro 14 ιντσών με τσιπ M3 Pro ξεκινά από τα 1.999 δολάρια, το μοντέλο M3 Pro 16 ιντσών ξεκινά από τα 2.499 δολάρια. Αυτά τα μοντέλα MacBook Pro είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από σήμερα και θα γίνουν διαθέσιμα στις 7 Νοεμβρίου.

     

    Ένα entry-level MacBook Pro που καταργεί την Touch Bar

     

    Apple_MacBook_Pro_keyboard_screen.webp

     

    Παράλληλα με τα μοντέλα MacBook Pro με M3 Pro και M3 Max, η Apple κυκλοφορεί ένα φθηνότερο MacBook Pro 14 ιντσών που διαθέτει το βασικό chip M3 και η τιμή του ξεκινά από τα 1.599 δολάρια. Η συσκευή αντικαθιστά το MacBook Pro 13 ιντσών με τσιπ Μ2 που κυκλοφόρησε πέρυσι η Apple και προσφέρει επιδόσεις έως και 60% ταχύτερες.

     

    Το μοντέλο Touch Bar καταργείται, πράγμα που σημαίνει ότι από εδώ και πέρα θα υπάρχουν μόνο φυσικά πλήκτρα. Υπάρχουν όμως και κάποια μειονεκτήματα σε αυτό το εισαγωγικό μοντέλο: διαθέτει μόνο 8 GB RAM και διατίθεται μόνο σε ασημί και space gray παραλλαγές - το μαύρο χρώμα είναι αποκλειστικότητα των MacBook Pro υψηλότερης κατηγορίας. Η συσκευή είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία από σήμερα και κυκλοφορεί επίσημα στις 7 Νοεμβρίου.


    Φωτογραφία: Apple, CNet
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.