Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η νέα οθόνη 4K 27 ιντσών της Lenovo προσφέρει 3D χωρίς γυαλιά

    Η επόμενη οθόνη 4K 27 ιντσών της Lenovo δεν μοιάζει με καμία οθόνη που έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν. Διαθέτει φακός με φακοειδή διάταξη και παρακολούθηση ματιών σε πραγματικό χρόνο, είναι μια οθόνη 3D που δεν απαιτεί γυαλιά. Άλλες εταιρείες προωθούν ήδη στερεοσκοπικά προϊόντα, αλλά η οθόνη ThinkVision 27 3D της Lenovo, που ανακοινώθηκε σήμερα στο συνέδριο IFA, μεταφέρει την εμπειρία χωρίς γυαλιά σε μεγαλύτερη οθόνη.

     

    Η τεχνολογία πίσω από την οθόνη 3D της Lenovo και το συνοδευτικό λογισμικό, 3D Explorer, είναι ιδιόκτητες, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Lenovo στο Ars. Το 3D Explorer περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής 3D και ένα SDK για τη δημιουργία εφαρμογών 3D. Η Lenovo απευθύνεται με την οθόνη και την εφαρμογή σε δημιουργούς περιεχομένου, όπως γραφίστες και προγραμματιστές 3D.

     

    Όπως και άλλες οθόνες 3D χωρίς γυαλιά, η ThinkVision λειτουργεί προβάλλοντας δύο διαφορετικές εικόνες σε κάθε ένα από τα μάτια σας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα τρισδιάστατο εφέ όπου, όπως θα σας έκαναν να πιστέψετε οι εικόνες PR, φαίνεται ότι οι εικόνες ξεπηδούν από την οθόνη. Η Lenovo αναφέρει ότι η ανάλυση 3D της οθόνης είναι 1920×2160. Ο φακός φακού στην οθόνη είναι εναλλασσόμενος, επιτρέποντας την κανονική, 2D προβολή σε 3840×2160, επίσης.

     

    Έγινε ερώτηση σε εκπρόσωπο της Lenovo πώς διαφέρει η τεχνολογία της Lenovo από την πλατφόρμα Simulated Reality 3D χωρίς γυαλιά από την ολλανδική εταιρεία Dimenco που χρησιμοποιείται από την Acer, την Asus και άλλες.  Ο εκπρόσωπος είπε ότι δεν ήταν αρκετά εξοικειωμένοι με τα προϊόντα για να κάνουν σύγκριση. Αλλά τουλάχιστον στην περίπτωση των πραγματικών προϊόντων, ο σχεδιασμός της ThinkVision ξεχωρίζει από τις φορητές οθόνες 3D χωρίς γυαλιά της Acer και τους φορητούς υπολογιστές 3D της Acer και της Asus.

     

    Η οθόνη 27 ιντσών της ThinkVision δίνει στους εργαζόμενους μια μεγαλύτερη παλέτα. Σημαίνει επίσης ότι η οθόνη μπορεί να είναι μια κανονική οθόνη 2D όταν χρειάζεται.

     

    Το PCMag είχε ένα "σύντομο demo" με την επερχόμενη οθόνη της Lenovo, προβάλλοντας ένα κόκκινο μοντέλο αγωνιστικού αυτοκινήτου "αναρτημένο σε 3D", που αντιπροσωπεύει μια πιθανή περίπτωση χρήσης για τους δημιουργούς. Η δημοσίευση ανέφερε ότι το 3D ήταν εντυπωσιακό και ότι η οθόνη "θα ήταν αναμφίβολα χρήσιμη σε όσους περνούν πολύ χρόνο δημιουργώντας τρισδιάστατα αντικείμενα σε λογισμικό".

     

    Ωστόσο, το PCMag σημείωσε ότι το αγωνιστικό αυτοκίνητο "θόλωσε ελαφρώς όταν το βλέπαμε από τις πλευρές". Η εμπειρία 3D περιορίζεται επίσης σε έναν χρήστη κάθε φορά. Η Lenovo αναφέρει ότι το 3D μπορεί να προβληθεί από απόσταση 23,6 έως 39,4 ιντσών.

     

    Για να απολαύσετε το καπέλο της οθόνης, θα χρειαστείτε έναν υπολογιστή με Windows 10 ή νεότερη έκδοση που να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις. Αλλά για έναν επαγγελματία δημιουργό περιεχομένου 3D, οι απαιτήσεις προδιαγραφών είναι μέτριες, επειδή η Lenovo ισχυρίζεται ότι η οθόνη μειώνει την ανάγκη για "πρόσθετη υπολογιστική ισχύ για την απόδοση 3D":

    • Intel Core i5-7400 στα 3 GHz ή καλύτερα
    • Nvidia GeForce GTX 1050 ή καλύτερα
    • 16 GB μνήμης RAM DDR5 ή καλύτερη.

     

    Ως κανονική οθόνη 2D, οι προδιαγραφές της ThinkVision είναι αρκετά τυπικές. Πρόκειται για μια οθόνη IPS 4K που διεκδικεί ρυθμό ανανέωσης 60 Hz, 310 nits, λόγο αντίθεσης 1.000:1 και 99 τοις εκατό χρωματική κάλυψη DCI-P3 και Adobe RGB με Delta E κάτω από 2.

     

    Όπως μια κανονική οθόνη εργασίας, υπάρχει επίσης μια ισχυρή επιλογή θυρών: δύο HDMI 2.1, μία DisplayPort 1.4, τέσσερις θύρες USB-A (3.1 Gen 1), μία θύρα USB-C (3.2 Gen 1) με παροχή ισχύος έως 15 W, RJ45, μια υποδοχή 3,5 mm, καθώς και μια θύρα USB-C με παροχή ισχύος έως 100 W.

     

    Το 3D χωρίς γυαλιά έχει μια μικρή στιγμή, με τη Lenovo να είναι ο τελευταίος μεγάλος OEM PC που κυκλοφόρησε μια οθόνη με στερεοσκοπικές προβολές. Πρόκειται για μια εξειδικευμένη κατηγορία προϊόντων, φυσικά, αλλά ορισμένες δημοσιεύσεις, όπως το PCWorld και το CNET, που έχουν δοκιμάσει τις νεότερες κυκλοφορίες, δήλωσαν ότι είναι πολύ καλύτερες από τις 3D τηλεοράσεις που απαιτούσαν γυαλιά, τα οποία δεν βλέπετε πια. Το PCWorld έχει υποστηρίξει ότι οι βελτιώσεις στην ποιότητα της οθόνης, όπως οι υψηλότερες αναλύσεις, έχουν βελτιώσει τις οικιακές 3D εμπειρίες και μπορούν να προσθέσουν βάθος στα παιχνίδια που υποστηρίζουν 3D εφέ.

     

    Με τη νέα της οθόνη, η Lenovo στοχεύει στους πιο σοβαρούς θιασώτες στην εξειδικευμένη αγορά των γυαλιών 3D: τους επαγγελματίες δημιουργούς περιεχομένου. Αυτό μπορεί να είναι μια θέση μέσα σε μια θέση, αλλά τουλάχιστον υπάρχει πρόσθετη ευελιξία στο ότι η οθόνη είναι μια αποδεκτή, αν και όχι εκπληκτική, οθόνη για το χώρο εργασίας όταν δεν χρησιμοποιείται 3D. Εάν η σπιτική τεχνολογία 3D της Lenovo είναι συγκρίσιμη με αυτή που αδειοδοτεί η Dimenco και η ζήτηση ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, η Lenovo θα μπορούσε να χαράξει μια πρώιμη θέση στην αγορά, εξυπηρετώντας το είδος των χρηστών που έχουν να κερδίσουν τα περισσότερα από τις προσβάσιμες εμπειρίες 3D.

     

    Η Lenovo αναμένεται να κυκλοφορήσει την οθόνη 3D τον Ιανουάριο στην τιμή των 2.999 δολαρίων.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Lenovo
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.