Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η σειρά τηλεοράσεων OLED 2024 της Samsung εγείρει ερωτήματα σχετικά με την τεχνολογία Quantum Dot

      QD-OLED ή κλασική WOLED; Η Samsung φέρεται να μην διευκρινίζει τι χρησιμοποιείται που

    Η Samsung, δημιουργεί θόρυβο με τη σειρά τηλεοράσεων OLED 2024 που ενσωματώνει τόσο πάνελ Quantum Dot OLED (QD-OLED) όσο και πάνελ White OLED (WOLED). Η κίνηση αυτή αποκλίνει από την αρχική ώθηση της εταιρείας για QD-OLED, σηματοδοτώντας μια αλλαγή στρατηγικής. Ενώ πέρυσι παρουσιάστηκε το S90C με επιλογές WOLED, η σειρά 2024 κάνει ένα βήμα παραπέρα, καθιστώντας δύσκολη τη διάκριση μεταξύ των δύο τεχνολογιών OLED για τους καταναλωτές. Η σειρά S90D, η οποία διαφημίζεται ότι θα περιλαμβάνει επιλογές τόσο WOLED όσο και QD-OLED, έχει εγείρει ανησυχίες, με τη Samsung να φέρεται να υποβαθμίζει τη ρητή αναφορά της QD-OLED στο μάρκετινγκ της.

     

    Ο Vincent Teoh, ειδικός σε θέματα οθονών, επιβεβαίωσε την παρουσία ενός μοντέλου S90D 55 ιντσών QD-OLED σε μια πρόσφατη παρουσίαση της Samsung στη Φρανκφούρτη. Το Elec, ένα κορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ανέφερε ότι η απόφαση της Samsung να προσφέρει και τους δύο τύπους πάνελ στο S90D προέρχεται από το αίτημα της LG Display να μην τοποθετήσει το WOLED ως κατώτερο από το QD-OLED. Ειδικότερα, η ναυαρχίδα S95C αναμένεται να χρησιμοποιεί αποκλειστικά QD-OLED. Αυτή η κίνηση της Samsung εισάγει πολυπλοκότητες για τους καταναλωτές, καθώς περιηγούνται στις επιλογές μεταξύ τεχνολογιών που επηρεάζουν την αναπαραγωγή χρωμάτων και τη φωτεινότητα.

     

    Καθώς η Samsung συνεχίζει να θολώνει τα όρια μεταξύ QD-OLED και WOLED, οι παρατηρητές του κλάδου εικάζουν τις πιθανές προκλήσεις που αυτό θέτει για τους αγοραστές. Με τις διαφορετικές διατάξεις των υποπίξελ να έχουν ως αποτέλεσμα διαφορές στις επιδόσεις, η απόφαση να αποδυναμώσει τη χρήση κβαντικών κουκίδων στη σειρά OLED θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύγχυση, ειδικά για όσους βασίζονται σε ηλεκτρονικές αγορές χωρίς πρόσβαση σε εκθεσιακά κομμάτια. Η στρατηγική της Samsung φαίνεται να διαταράσσει το τοπίο των τηλεοράσεων OLED, υπονομεύοντας τη σαφήνεια και τη διάκριση που έφεραν οι QD-OLED στην αγορά, αφήνοντας τους καταναλωτές να παλεύουν με αποχρώσες τεχνικές διαφορές στις αποφάσεις αγοράς τους.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Samsung
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.