Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Ταϊβάν θα δημιουργήσει την πρώτη υπερπόντια εκπαιδευτική βάση σχεδιασμού ολοκληρωμένου κυκλώματος στην Πράγα

      Το πρόγραμμα βιομηχανικής καινοτομίας θα έχει κεντρικό κόμβο την Ταϊβάν

    Σε μια σημαντική κίνηση προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της παγκόσμιας παρουσίας της στον τομέα των ημιαγωγών, η Ταϊβάν πρόκειται να εγκαινιάσει την παρθενική της εκπαιδευτική βάση σχεδιασμού ολοκληρωμένων κυκλωμάτων στο εξωτερικό, στην Πράγα της Τσεχικής Δημοκρατίας. Ο υπουργός του Εθνικού Συμβουλίου Επιστήμης και Τεχνολογίας (NSTC) Wu Tsung-tsong ανακοίνωσε τα σχέδια για την έναρξη λειτουργίας της εγκατάστασης μέχρι τον Σεπτέμβριο, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα στη συνεργασία της Ταϊβάν με διεθνείς εταίρους για την ανάπτυξη τσιπ. Η πρωτοβουλία εμπίπτει στο πλαίσιο του φιλόδοξου 10ετούς προγράμματος βιομηχανικής καινοτομίας με βάση τα τσιπ της Ταϊβάν (Taiwan CbI), με αρχικό στόχο την δημιουργία περίπου 100 ειδικών παγκοσμίως.

     

    Το NSTC, που λειτουργεί υπό το υπουργικό συμβούλιο, εισήγαγε το πρόγραμμα Taiwan CbI νωρίτερα φέτος με έναν βαρύ προϋπολογισμό ύψους 300 δισεκατομμυρίων NT$ (9,28 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ), συμπεριλαμβανομένης μιας αρχικής επένδυσης ύψους 12 δισεκατομμυρίων NT$ κατά το εναρκτήριο έτος. Ο υπουργός Wu υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία αυτής της υπερπόντιας εκπαιδευτικής βάσης, οραματιζόμενος το ρόλο της στην υποστήριξη των ταϊβανέζικων εταιρειών ημιαγωγών που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, διευκολύνοντας την εκπαίδευση των τοπικών ταλέντων των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων. Το Taiwan Semiconductor Research Institute (TSRI), μέρος των Εθνικών Εργαστηρίων Εφαρμοσμένης Έρευνας του NSTC, είναι έτοιμο να συνεργαστεί με το Τσεχικό Τεχνικό Πανεπιστήμιο για τη δημιουργία γραφείου στην Πράγα για την εκπαιδευτική βάση.

     

    Προγραμματισμένη να υπογράψει συμφωνία στις 18 Απριλίου, το TSRI θα ξεκινήσει τα μαθήματα κατάρτισης τον Σεπτέμβριο, στοχεύοντας σε μια αρχική ομάδα 100 φοιτητών από όλο το κόσμο. Ο υπουργός Wu τόνισε ότι, ενώ η βάση της Πράγας θα προσφέρει εκπαιδευτικά σεμινάρια σχεδιασμού ολοκληρωμένων κυκλωμάτων εισαγωγικού επιπέδου σε συνεργασία με τοπικά πανεπιστήμια, η προηγμένη εκπαίδευση στις διαδικασίες ολοκληρωμένων κυκλωμάτων θα παραμείνει με επίκεντρο την Ταϊβάν. Η δημιουργία αυτής της εκπαιδευτικής βάσης σηματοδοτεί τη δέσμευση της Ταϊβάν να προωθήσει τη διεθνή συνεργασία στην καινοτομία στον τομέα των ημιαγωγών, ενισχύοντας παράλληλα τη θέση της ως παγκόσμιου ηγέτη στον σχεδιασμό και την κατασκευή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.