Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η AMD ανακοινώνει τους φορητούς επεξεργαστές Ryzen 6000: Zen3+ σε 6nm με γραφικά RDNA2

    Μετά από μια επιτυχημένη χρονιά πέρσι, η AMD χτυπά ξανά την αγορά των φορητών υπολογιστών το 2022 με την κυκλοφορία των νέων επεξεργαστών της, τους Ryzen 6000 Mobile. Αυτές οι «Rembrandt» APU διαθέτουν τα πιο πρόσφατα γραφικά RDNA2 της AMD, έως και οκτώ πυρήνες Zen3+ με βελτιωμένες δυνατότητες διαχείρισης ενέργειας και χρησιμοποιούν τη διαδικασία κατασκευής N6 της TSMC για βελτιώσεις αποδόσεων και επιδόσεων. Η AMD αποκάλυψε ότι θα λανσάρει τη νέα σειρά Ryzen 6000 Mobile σήμερα με ενημερωμένους πυρήνες, καλύτερα γραφικά, περισσότερες δυνατότητες, όλα σε ένα πακέτο λίγο πάνω από 200 mm2.

     

    AMD Product Premiere_Embargoed Until Jan 4 2022 at 11am ET (2)-page-024.jpg

     

    Θα υπάρχουν 10 νέοι επεξεργαστές, που θα κυμαίνονται από τα 15 W και 28 W, έως 35 W και 45 W plus για high-end gaming laptops. Η AMD αναμένει 200+ premium συστήματα στην αγορά με το Ryzen Mobile μέσα στο 2022. Στο επίκεντρο του σχεδιασμού βρίσκεται ο πυρήνας Zen 3+ της AMD, ο οποίος προσφέρει βελτίωση στη διαχείριση ενέργειας μεταξύ των πυρήνων, αλλά διατηρεί τα χαρακτηριστικά απόδοσης Zen 3. Η εστίαση εδώ είναι κυρίως η βελτίωση της κατανάλωσης και της ισχύος σε αδράνεια κατά τη χρήση επιταχυντών, για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των ultrabooks υποστηρίζοντας ότι μπορεί να επιτύχει 15-40% χαμηλότερη ισχύ σε χρήση browsing και video streaming. Υπάρχει επίσης αύξηση sth συχνότητα λειτουργίας, με τους high end επεξεργαστές της σειράς να φτάνουν τα 5,0 GHz. Τέλος, η AMD υποστηρίζει ότι η επιδόσεις σε single thread είναι έως και 1,3x για το Ryzen 7 6800U.

     

    image.png

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.