Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η AMD ανακοινώνει το FSR 2.0: Τεχνολογία Temporal Upscaling για παιχνίδια που έρχεται στο 2ο τρίμηνο του 2022

    Η AMD σήμερα το πρωί αποκάλυψε τις πρώτες λεπτομέριες σχετικά με την επόμενη γενιά της τεχνολογίας FidelityFX Super Resolution (FSR). Με την επωνυμία FSR 2.0, η επόμενη γενιά της τεχνολογίας upscaling της AMD θα κάνει το λογικό άλμα στην προσθήκη χρονικών δεδομένων (temporal data), δίνοντας στο FSR περισσότερα δεδομένα για εργασία, βελτιώνοντας έτσι την ικανότητά του να δημιουργεί λεπτομέρειες. Η τεχνολογία αυτή αναμένεται να φέρει την AMD πολύ πιο κοντά στον ανταγωνισμό με την τεχνολογία αναβάθμισης DLSS 2.0 της NVIDIA που βασίζεται και αυτή σε χρονικά δεδομένα, καθώς και με την επερχόμενη τεχνολογία αναβάθμισης XeSS της Intel.

    Η τρέχουσα έκδοση του FSR της AMD, η οποία τώρα αναφέρεται ως FSR 1.0, κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι από την εταιρεία. Εφαρμοσμένο ως υπολογιστικό shader, το FSR 1.0 ήταν ένας (σχετικά) απλός χωρικός αναβαθμιστής, ο οποίος μπορούσε να χρησιμοποιήσει μόνο δεδομένα από το τρέχον πλαίσιο για τη δημιουργία ενός πλαισίου υψηλότερης ανάλυσης. Η απλότητα της χωρικής αναβάθμισης είναι εξαιρετική για συμβατότητα, αλλά περιορίζεται από τα δεδομένα στα οποία έχει πρόσβαση, επιτρέποντας πιο προηγμένες τεχνικές πολλαπλών καρέ για τη δημιουργία πιο λεπτομερών εικόνων. Για αυτόν τον λόγο, η AMD ήταν πολύ προσεκτική με τους ισχυρισμούς της για την ποιότητα της εικόνας για το FSR 1.0, αντιμετωπίζοντάς το περισσότερο ως συμπλήρωμα άλλων μεθόδων αναβάθμισης παρά ως αντίπαλο του κορυφαίου στην κατηγορία DLSS 2.0 της NVIDIA.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.