Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η AMD ισχυρίζεται ότι ο AMD Ryzen 7040 είναι καλύτερος από το M1 Pro σε όλες τις κατηγορίες

      Είναι σωστή η τακτική σύγκρισης με έναν επεξεργαστή ενός έτους;

    Στην CES αυτή την εβδομάδα, η AMD ανακοίνωσε μια σειρά νέων επεξεργαστών για φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές, με μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση να είναι η νέα σειρά επεξεργαστών AMD Ryzen 7040 για εξαιρετικά λεπτά notebook που θα ανταγωνιστούν τα τσιπ M1 Pro και M2 της Apple.

    Η σειρά επεξεργαστών AMD Ryzen 7040 είναι «υπερλεπτοί» επεξεργαστές που βασίζονται στη διαδικασία των 4 nm και ο κορυφαίος επεξεργαστής της οικογένειας, είναι ο Ryzen 9 7940HS. Ο Ryzen 9 7940HS έχει οκτώ πυρήνες, 16 threads και ταχύτητα boost 5,2 GHz. Ανακοινώνοντας τον νέο επεξεργαστή, η διευθύνουσα σύμβουλος της AMD Lisa Su έκανε τολμηρούς ισχυρισμούς σχετικά με την απόδοσή του, λέγοντας ότι είναι έως και 30% ταχύτερο από το τσιπ M1 Pro της Apple. Σε συγκεκριμένες εργασίες, η AMD ισχυρίζεται ότι το τσιπ είναι 34% ταχύτερο σε φόρτους εργασίας πολλαπλής επεξεργασίας από το ‌M1 Pro‌ και 20% ταχύτερο από το ‌M2 σε εργασίες τεχνητής νοημοσύνης.

     

    amd-event-m1-pro.webp

     

    Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του επεξεργαστή της Apple είναι η ενεργειακή απόδοση και σε αυτόν τον τομέα, η AMD ισχυρίζεται ότι η νέα σειρά AMD Ryzen 7040 θα προσφέρει 30+ ώρες αναπαραγωγής βίντεο σε εξαιρετικά λεπτά notebook. Σε αυτή τη σειρά των επεξεργαστών της AMD είναι ενσωματωμένο το Ryzen AI, μια αποκλειστική μηχανή τεχνητής νοημοσύνης ενσωματωμένη στον επεξεργαστή. Τα τσιπ της AMD που έχουν διαμορφωθεί με Ryzen AI είναι 20% πιο γρήγορα σε εργασίες τεχνητής νοημοσύνης από το M2 της Apple ενώ είναι 50% πιο ενεργειακά αποδοτικά, σύμφωνα με την εταιρεία.

    Για να παρουσιάσει την απόδοση του νέου επεξεργαστή, η AMD συνέκρινε την απόδοση του ‌M1 Pro‌, και του νέου επεξεργαστή Ryzen 9 7940HS στη δημοφιλή εφαρμογή Blender. Στο βίντεο με χρονική καθυστέρηση που εμφανίζεται στη σκηνή, το ‌M1 Pro υστερεί σε σχέση με το Ryzen 9 7940HS στην απόδοση του αντικειμένου.

     

    amd-event-m1-pro-2.webp


    Η AMD λέει ότι έκανε τους ισχυρισμούς της για τις επιδόσεις της έναντι ενός MacBook Pro με ‌M1 Pro‌, 32 GB RAM και 1 TB αποθήκευσης SSD με MacOS Monterey. Το M1 Pro δεν είναι το καλύτερο και ισχυρότερο τσιπ της Apple για φορητούς υπολογιστές, και η AMD δεν συνέκρινε το τσιπ της με το M1 Max.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το ‌M1 Pro‌ είναι άνω του ενός έτους, ενώ η σειρά Ryzen 7040 της AMD θα αρχίσει να διατίθεται σε εμπορικούς φορητούς υπολογιστές τον Μάρτιο του 2023. Τους επόμενους μήνες, φήμες υποδηλώνουν ότι η Apple θα ανακοινώσει την επόμενη γενιά τσιπ υψηλής ποιότητας, το ‌M2‌ Pro και ‌M2‌ Max, τα οποία θα βασιστούν στην απόδοση των M1 Pro‌ και M1 Max για ενημερωμένα μοντέλα MacBook Pro 14" και 16".


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.