Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Apple θα είναι η πρώτη που θα λάβει τα προηγμένα τσιπ 2nm της TSMC

      Η Apple πιστεύεται ευρέως ότι είναι ο πρώτος πελάτης της TMSC που θα χρησιμοποιήσει τη διαδικασία.

    Η Apple αναμένεται να είναι η πρώτη εταιρεία που θα παραλάβει τσιπ κατασκευασμένα με την πρωτοποριακή διαδικασία 2 νανομέτρων (nm) της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), σύμφωνα με δημοσίευμα του DigiTimes. Η έκθεση, η οποία επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές, αναφέρει ότι η Apple "πιστεύεται ευρέως ότι θα είναι ο πρώτος πελάτης που θα χρησιμοποιήσει τη διαδικασία" και ότι η TSMC ετοιμάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή τσιπ 2 nm το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

     

    Η απόφαση της Apple να υιοθετήσει τσιπ των 2nm αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της εταιρείας στην καινοτομία στον κλάδο των ημιαγωγών. Η Apple υπήρξε πρωτοπόρος στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών τσιπ και η μετάβασή της στα 2nm αποτελεί ένδειξη της συνεχιζόμενης ηγετικής της θέσης στον τομέα αυτό.

    Τα τσιπ των 2nm προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα επιδόσεων

     

    Τα τσιπ των 2nm αναμένεται να προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα επιδόσεων σε σχέση με τα σημερινά τσιπ των 3nm. Αναμένεται να είναι έως και 20% ταχύτερα και να έχουν έως και 30% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Αυτές οι βελτιώσεις θα επιτρέψουν στην Apple να δημιουργήσει ακόμη πιο ισχυρές και αποδοτικές συσκευές. Προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση για τσιπ 2nm, η TSMC επεκτείνει τις δυνατότητες παραγωγής της. Η εταιρεία κατασκευάζει δύο νέες εγκαταστάσεις για να φιλοξενήσει την παραγωγή τσιπ 2nm και εργάζεται για την έγκριση μιας τρίτης.

     

    Η Apple και η TSMC έχουν μια μακρά και επιτυχημένη συνεργασία. Η TSMC είναι ο κύριος προμηθευτής τσιπ της Apple και η Apple είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της TSMC. Οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί για να αναπτύξουν μερικά από τα πιο προηγμένα τσιπ στον κόσμο. Η TSMC δεν επενδύει μόνο στην τεχνολογία των 2 nm, αλλά διερευνά και ακόμη πιο προηγμένες τεχνολογίες τσιπ. Η εταιρεία φέρεται να εργάζεται πάνω σε τσιπ των 1,4nm και 1nm, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια.

     

    Η απόφαση της Apple να υιοθετήσει τσιπ 2nm σημαίνει ότι οι μελλοντικές συσκευές της είναι πιθανό να είναι ακόμη πιο ισχυρές και αποδοτικές. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές βελτιώσεις στις επιδόσεις, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και άλλα χαρακτηριστικά. Συνολικά, η μετάβαση της Apple σε τσιπ 2nm αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη δέσμευση της εταιρείας για καινοτομία. Με αυτή την τεχνολογία, η Apple είναι έτοιμη να δημιουργήσει ακόμη πιο πρωτοποριακές συσκευές που θα διαμορφώσουν το μέλλον της τεχνολογίας.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.