Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Asus παρουσιάζει την GeForce RTX 4060 Ti με υποδοχές M.2 για SSDs

      Η Asus παντρεύει την κάρτα γραφικών με μια κάρτα επέκτασης SSD M.2.

    Ο Tony Yu, γενικός διευθυντής της Asus China, παρουσίασε ένα πρωτότυπο μιας κάρτας γραφικών GeForce RTX 4060 Ti που όχι μόνο επεξεργάζεται γραφικά αλλά μπορεί επίσης να μεταφέρει δύο SSD M.2-2280. Το προϊόν θα είναι βολικό για φθηνούς υπολογιστές με ανεπαρκείς υποδοχές M.2 για SSDs. Ωστόσο, προς το παρόν πρόκειται μόνο για ένα πρωτότυπο.

     

    Εκτός από την GPU AD102 της Nvidia με 4352 πυρήνες CUDA και 8GB μνήμης GDDR6, η πρωτότυπη κάρτα γραφικών Asus GeForce RTX 4060 Ti διαθέτει δύο υποδοχές M.2-2280 με διασύνδεση PCIe 4.0 x4 για SSD, μία στην μπροστινή και μία στην πίσω πλευρά της πλακέτας. Η κάρτα διαθέτει έναν απλοϊκό (και πιθανότατα φθηνό) διακόπτη PCIe, ώστε η GPU (με διεπαφή PCIe x8) και οι δίσκοι (δύο δίσκοι με διεπαφή PCIe x4) να έχουν όλο το εύρος ζώνης που χρειάζονται για να λειτουργούν με τη μέγιστη απόδοση.

     

    Οι επιδόσεις της GeForce RTX 4060 Ti της Nvidia είναι αρκετά υψηλές ώστε το πρωτότυπο να αποτελεί μία από τις καλύτερες διαθέσιμες κάρτες γραφικών. Η προσθήκη δύο υποδοχών M.2-2280 θα την καταστήσει σίγουρα μια από τις πιο χρήσιμες κάρτες γραφικών.

     

    YEMyNNiVioKNVyY2rpANM3-970-80.png

     

    Ένας φανατικός ενθουσιώδης χρήστης θα έθετε εύλογα ερωτήματα σχετικά με την ψύξη και την παροχή ρεύματος τόσο για την GPU όσο και για τους δίσκους, καθώς η κάρτα διαθέτει μόνο μία οκταπολική βοηθητική υποδοχή τροφοδοσίας PCIe, η οποία μπορεί επίσημα να παρέχει ισχύ έως 150W - η GeForce RTX 4060 Ti είναι ονομαστική για 160W. Όπως αποδεικνύεται, οι δίσκοι μπορούν να πάρουν την ισχύ από την υποδοχή. Όσον αφορά το σύστημα ψύξης, φαίνεται να έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να ψύχει τόσο την GPU όσο και τους δίσκους.

     

    Όπως και πολλές άλλες midrange GPUs αυτές τις μέρες, ο επεξεργαστής γραφικών AD106 της Nvidia διαθέτει μόνο οκτώ lanes PCIe 4.0, καθώς το εύρος ζώνης 15,754 GB/s που παρέχουν, είναι αρκετό για τις σύγχρονες GPUs και οι οκτώ επιπλέον λωρίδες PCIe καταλαμβάνουν πολύ πολύτιμο χώρο στη πλάκέτα. Κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν μια τέτοια υλοποίηση μειονέκτημα, αλλά η Asus είδε μια ευκαιρία να προσθέσει αξία σε ένα πιθανό προϊόν.

     

    VnBfjhhWQsp4XyhDqhm8b3-970-80.png


    Ενώ η προσθήκη δύο υποδοχών M.2-2280 PCIe 4.0 x4 σε οποιοδήποτε σύστημα φαίνεται εύλογη, πρέπει να σημειωθεί ότι η κάρτα δεν πρόκειται να είναι ακριβότερη από άλλες προσφορές GeForce RTX 4060 Ti. Η κάρτα χρησιμοποιεί μια μοναδική πλακέτα και οι διακόπτες PCIe 4.0 δεν είναι ακριβώς φθηνοί. Ωστόσο, προτού βγάλουμε συμπεράσματα, θα πρέπει να περιμένουμε να λανσάρει η Asus την GeForce RTX 4060 Ti με δύο υποδοχές M.2-2280 και να δούμε πόσο θα κοστίζει πραγματικά.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Olrak29_/Twitter και Tony Yu
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.