Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Lenovo θα προσφέρει υπολογιστές Android, ξεκινώντας με ένα all-in-one που μπορεί να φέρει ακόμα και έναν Core i9

      Ένας άλλος δρόμος προς τη χρονιά του Linux στην επιφάνεια εργασίας.

    H Lenovo, που ανέλαβε την επιχείρηση PC της IBM, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι συνεργάζεται με μια εταιρεία με το όνομα Esper που ειδικεύεται σε προσαρμοσμένες εκδόσεις του Android, καθώς και σε προσφορές διαχείρισης συσκευών, με σκοπό την εισαγωγή του android σε προσωπικούς υπολογιστές. Το Android χρησιμοποιείται συνήθως σε φορητές συσκευές. Η Lenovo το πηγαίνει σε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, κατασκευάζοντας το ThinkCentre M70a: ένα desktop all-in-one.

     

    Ο πρώτος καρπός της συνεργασίας με την Esper, το ThinkCentre M70a διαθέτει οθόνη αφής 21 ιντσών και προσφέρει μια επιλογή από επεξεργαστές Intel 12ης γενιάς, από τον Core i3 έως τον Core i9, σε τιμές από 889 δολάρια έως και πέραν των 1250 δολαρίων. Τι θα μπορούσατε να κάνετε με Android σε έναν Corei9, συν τα μέγιστα 16GB DDR4 3200MHz και 512GB PCIe SSD που επιτρέπουν τα μηχανήματα της Lenovo; Σχεδόν τα πάντα - αλλά η Lenovo πιστεύει ότι η προσπάθειά της για το Android θα εκτιμηθεί πρώτα από τους πελάτες του λιανικού εμπορίου, της φιλοξενίας και της υγειονομικής περίθαλψης. Η Esper παρουσιάζει τα προϊόντα της ως ιδανικά για συστήματα σημείων πώλησης, για περίπτερα και για ψηφιακή διαφήμιση - μιας και προσφέρει περιβάλλοντα όπου οι χρήστες δεν χρειάζεται να έχουν πρόσβαση σε ποικίλες εφαρμογές, αλλά χρειάζονται ένα μηχάνημα που να εκκινεί αξιόπιστα.

     

    Όπως αναφέρει το The Register, οι υπολογιστές Windows σε δημόσιους χώρους τείνουν να κάνουν τις αδυναμίες της Microsoft πρόβλημα πρόβλημα του διανομέα και του χρήστη. Το Android ελπίζουμε ότι προσφέρει μια λιγότερο επιρρεπή σε προβλήματα, εναλλακτική λύση.

     

    Η Lenovo υποσχέθηκε ότι θα παραδώσει τα προϊόντα της Esper στο ThinkCentre M70q SFF - ένα μηχάνημα που έχει σχεδιαστεί για να βιδώνεται στο πίσω μέρος των οθονών. Το ThinkEdge SE30 - ένας ανθεκτικός και χωρίς ανεμιστήρα υπολογιστής - θα διαθέτει επίσης επιλογή Android. Το ίδιο και το ThinkCentre M90n-1 IoT [PDF] - ένας άλλος ανθεκτικός υπολογιστής της σειράς.

     

    "Οι εξειδικευμένες συσκευές πολλαπλασιάζονται σε διάφορες βασικές βιομηχανίες", εξήγησε ο διευθυντής μάρκετινγκ και στρατηγικής παγκόσμιων προηγμένων λύσεων της Lenovo, Johanny Payero. Σε έρευνα αναλυτών διαπιστώθηκε ότι οι συσκευές Android αντιπροσωπεύουν το 41% των εταιρικών στόλων - πολύ μπροστά από το 26% του μεριδίου των Windows, το 24% των συσκευών που τρέχουν το iOS της Apple και το 8% της παρουσίας Linux. Επομένως, η Lenovo υποδηλώνει ότι οι πελάτες της είναι ευτυχείς που τρέχουν Android, οπότε δεν θα έχουν αντίρρηση για το λειτουργικό σύστημα σε υπολογιστές.

     

    Μιλώντας για τους υπολογιστές, η ζήτηση για τις συσκευές παραμένει μέτρια. Ίσως η Lenovo ελπίζει ότι τα PC με Android θα δημιουργήσουν λίγο επιπλέον ενδιαφέρον - κατά προτίμηση όχι εις βάρος των δικών της Android tablets και κινητών τηλεφώνων Motorola. Ο Esper υποστηρίζει επίσης τη μετάβαση του υπάρχοντος υλικού x86 σε Android, για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του. Λόγω των ριζών FOSS του Android, αυτό ουσιαστικά σημαίνει περισσότερο Linux στην επιφάνεια εργασίας - μια τάση που η Lenovo είναι τώρα σε θέση να επιταχύνει με τα Android PCs της.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.