Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Matrox Video ανακοινώνει τις κάρτες γραφικών LUMA

    Η Matrox Video ανακοίνωσε σήμερα το λανσάρισμα της νέας σειράς καρτών γραφικών Matrox LUMA με GPU Intel Arc. Η σειρά αποτελείται από τρεις κάρτες μίας υποδοχής: την LUMA A310, μια κάρτα χαμηλού προφίλ χωρίς ανεμιστήρα, την LUMA A310F, μια κάρτα χαμηλού προφίλ με ανεμιστήρα και την LUMA A380, μια κάρτα πλήρους μεγέθους με ανεμιστήρα. Η Matrox Video ανέπτυξε τη σειρά LUMA για να ικανοποιήσει τη σημαντική ζήτηση στην αγορά mainstream γραφικών για την οδήγηση πολλαπλών οθονών, με ισορροπία μεταξύ μεγέθους, αξιοπιστίας και επιδόσεων για διαφορετικές εφαρμογές. Η νέα σειρά LUMA απευθύνεται σε εφαρμογές υψηλής αξιοπιστίας και ενσωματωμένους υπολογιστές στην ιατρική, την ψηφιακή σήμανση, την αίθουσα ελέγχου, τον τοίχο βίντεο και τις βιομηχανικές αγορές.

     

    Η κάρτα LUMA A310 είναι η μόνη σύγχρονη κάρτα χαμηλού προφίλ χωρίς ανεμιστήρα. Ο σχεδιασμός χωρίς ανεμιστήρα προσφέρει αθόρυβη λειτουργία και εξαλείφει ένα σημείο αστοχίας (τον ανεμιστήρα), αυξάνοντας έτσι την αξιοπιστία και παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής της κάρτας. Η LUMA A310 είναι η ιδανική επιλογή για όσους χρειάζονται μια μικρή κάρτα που να ταιριάζει σε ένα σύστημα μικρού μεγέθους. Στα παραδείγματα περιλαμβάνονται βιομηχανικά συστήματα που βρίσκονται σε ένα τραπέζι ή πίσω από μια οθόνη ή χειρουργικές οθόνες σε ένα χειρουργείο, όπου υπάρχουν αυστηρές απαιτήσεις αξιοπιστίας.

     

    MATROX-Arc-A310-4GB-LUMA-Fan-1.jpg

     

    Η κάρτα LUMA A310F με μία υποδοχή και χαμηλό προφίλ είναι ιδανική για εφαρμογές που απαιτούν περισσότερες επιδόσεις, όπως στα εμπορικά παιχνίδια, όπου τα μηχανήματα καζίνο ή τα παιχνίδια arcade απαιτούν μια μικρή κάρτα και επιπλέον επιδόσεις για την οδήγηση βίντεο και τρισδιάστατης απεικόνισης. Μια άλλη εφαρμογή είναι στο χώρο του λιανικού εμπορίου για την οδήγηση γραφικών πολλαπλών οθονών, όπως η ψηφιακή σήμανση και οι πίνακες ψηφιακών μενού.

     

    MATROX-Arc-A310-4GB-LUMA-1.jpg

     

    Η κάρτα LUMA A380 πλήρους μεγέθους, με μία υποδοχή, διαθέτει ακόμη μεγαλύτερη απόδοση και περισσότερη GDDR6 (6 GB έναντι 4 GB) από τα άλλα μοντέλα LUMA. Στην αγορά της υγειονομικής περίθαλψης, η LUMA A380 μπορεί να τροφοδοτήσει την ογκομετρική απόδοση σε ιατρικούς σταθμούς εργασίας. Σε εφαρμογές μεταφορών και αερομεταφορών, παρέχει γραφικά και βίντεο πολλαπλών οθονών με τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις. Σε κρατικές και αμυντικές εφαρμογές, όπως αίθουσες ελέγχου ζωντανών επιχειρήσεων και προσομοιωτές με χρήση υπολογιστή, οι χρήστες μπορούν να βασίζονται σε αυτό για τον έλεγχο μεσαίων έως μεγάλων τοίχων προβολής βίντεο που προβάλλουν πολλαπλές τροφοδοσίες βίντεο.

     

     

    MATROX-Arc-A380-6GB-LUMA-1.jpg

     

    Και οι τρεις κάρτες LUMA διαθέτουν τέσσερις εξόδους και μπορούν να οδηγήσουν τέσσερις οθόνες 5K60. (Και οι τρεις μπορούν επίσης να οδηγήσουν έως και 8 οθόνες Κ60 ή 5Κ/120, αλλά περιορίζονται σε δύο εξόδους κατά την οδήγηση). Είναι συμβατές με όλες τις τελευταίες δυνατότητες γραφικών, υποστηρίζοντας DirectX 12 Ultimate, OpenGL 4.6, Vulkan 1.3 και OpenCL 3.0, καθώς και το oneAPI της Intel για υπολογιστικές εργασίες και την Intel Distribution of OpenVINO toolkit για την ανάπτυξη AI. Οι κάρτες διαθέτουν επίσης κορυφαίες στην κατηγορία τους μηχανές κωδικοποίησης που μπορούν να κωδικοποιούν και να αποκωδικοποιούν H.264, H.265, VP9 και AV1.

     

    MATROX-LUMA-INTEL-ARC-SPECS.png

     

    Η στενή συνεργασία με την Intel επέτρεψε στην Matrox Video να προσαρμόσει ορισμένα χαρακτηριστικά των καρτών LUMA για να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς και να προσφέρει αρκετές ιδιότητες που έχουν μεγάλη ζήτηση αλλά δεν είναι διαθέσιμες αλλού:

    • Η A310 είναι η μόνη κάρτα της κατηγορίας της χωρίς ανεμιστήρα στην αγορά.
    • Όλες οι κάρτες LUMA υποστηρίζουν DisplayPort 2.1 και μπορούν να εξάγουν έως και 8K60 HDR.
    • Όλες οι κάρτες LUMA έχουν κύκλο ζωής επτά ετών, με ειδική υποστήριξη πελατών. Οι κατασκευαστές που χρησιμοποιούν κάρτες LUMA στις προσφορές τους μπορούν να πωλούν αξιόπιστα τα προϊόντα τους για χρόνια χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν τίποτα ή να επαναπιστοποιήσουν τα συστήματά τους.
    • Όλες οι κάρτες LUMA φέρουν τριετή εγγύηση, με δυνατότητα επέκτασής της.
    • Οι κάρτες συνοδεύονται από το λογισμικό διαχείρισης επιφάνειας εργασίας Matrox PowerDesk για την εύκολη διαμόρφωση και διαχείριση ρυθμίσεων πολλαπλών οθονών.
    • Διατίθενται SKU συμβατές με το πρότυπο TAA.

    "Η αγορά αναζητά σταθερά την Matrox για κάρτες γραφικών υψηλής αξιοπιστίας, υψηλής σταθερότητας, πολλαπλών κεφαλών με μεγάλο κύκλο ζωής", δήλωσε ο Daniel Collin, ανώτερος διευθυντής προϊόντων της Matrox Video. "Με την οικογένεια LUMA, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε να ικανοποιούμε αυτές τις απαιτήσεις σε κρίσιμα περιβάλλοντα. Πράγματι, η ευθυγράμμιση με την Intel έχει οδηγήσει σε μια παλέτα πρόσθετων χαρακτηριστικών που επεκτείνουν την αξία που μπορούμε να προσφέρουμε μοναδικά στους πελάτες μας, καθώς οι μελλοντικές τους ανάγκες ξεδιπλώνονται".


    Πηγή
    Φωτογραφία: videocardz.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.