Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Noctua παρουσιάζει έξυπνα αξεσουάρ για τη μείωση της θερμοκρασίας σε συστήματα AMD

      Η Noctua προσφέρει τη δυνατότητα μετακίνησης του κέντρου της βάσης του ψυγείου εκεί που πραγματικά χρειάζεται

    Η Noctua ανακοίνωσε ένα AM5 direct die μαζί με αξεσουάρ αντιστάθμισης που στοχεύουν στη μείωση των θερμοκρασιών του πυρήνα της CPU με τη μετατόπιση της βάσης του ψυγείου πιο κοντά στην πηγή θερμότητας. 

    Δεδομένου ότι οι πιο πρόσφατοι επεξεργαστές Ryzen της AMD χρησιμοποιούν μια σχεδίαση chiplet που αποτελείται από ένα μόνο chiplet I/O καθώς και ένα ή δύο CC dies που περιέχουν έως και οκτώ πυρήνες CPU το καθένα, τα οποία βρίσκονται κοντά στη νότια άκρη της CPU, η παραγόμενη θερμότητα συγκεντρώνεται γύρω από την άκρη αντί για το κέντρο όπως στις παλιές αρχιτεκτονικές όπως η σειρά Core της Intel. Αυτό δημιουργεί μια εστία θερμότητας μακριά από το κέντρο της πλάκας βάσης του ψυγείου, μειώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητά του.

     

    noctua-offset-3.webp

     

    noctua-offset-4.webp

     

    Έτσι, για να το διορθώσει αυτό, η Noctua προσφέρει ράβδους offset-mounting που μετακινούν το κέντρο της βάσης του ψυγείου πιο κοντά στην εν λόγω περιοχή, προκειμένου να συλλέγει αποτελεσματικά τη θερμότητα.

     

    noctua-offset.webp


    Διαθέσιμη στο συνηθισμένο ασημί ή μαύρο χρώμα στις ψύκτρες chromax.black και συμβατή με τα περισσότερα προϊόντα CPU της Noctua από το 2005 και μετά (π.χ. NH-D15(S), NH-D14, NH-U14S, NH-U12A, NH-U12S, NH-U12P, NH-U9S, κ.λπ.), η offset τοποθέτηση για AMD AM5 μετατοπίζει την ψύκτρα προς τα κάτω κατά 7mm για να την τοποθετήσει ακριβώς πάνω από το hotspot των AM5 Ryzen CPUs. Σε περίπτωση προβλημάτων συμβατότητας με κάρτες γραφικών ή μεγάλα ψυγεία SSD, αυτά τα στηρίγματα μπορούν επίσης να είναι σε τυπική (0mm offset) θέση. Σύμφωνα με τις δοκιμές της Noctua, αυτή η μικρή αλλαγή οδηγεί σε μείωση της θερμοκρασίας έως και 3,1°C σε φορτίο 190W. Καθόλου άσχημα για ένα κιτ αξίας 3,90 δολαρίων. Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι αυτό το πρόσθετο θα περιλαμβάνεται στα multi-socket CPU coolers της από τα τέλη του 2023.

     

    noctua-directdie.jpg


    Αν εξακολουθείτε να μην είστε ικανοποιημένοι, η Noctua παρουσίασε επίσης το κιτ άμεσης τοποθέτησης της μήτρας της για επεξεργαστές AMD AM5 με διαχωριστικό, σε συνεργασία με τον ενθουσιώδη overclocker Roman, γνωστός και ως "der8auer". Αυτό το κιτ λέγεται ότι βελτιώνει περαιτέρω τις θερμοκρασίες κατά 10 έως 15°C για συνολική αύξηση έως και 19,3°C, μετακινώντας τον 7600X (125W) από τους 84,5°C στους 65,2°C.

     

    noctua-directdie-2.webp

     

    Το συγκεκριμένο είναι επίσης συμβατό με τα περισσότερα ψυγεία CPU της Noctua, που αναφέρονται παραπάνω, και διατίθεται αυτόν τον Ιούνιο για 4,90 δολάρια.


    Πηγή
    Φωτογραφία: club386.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.