Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η NVIDIA αποσύρει τις RTX 4080 και 4070 Ti, και ρίχνει στο παιχνίδι την RTX 4080 SUPER

      Η NVIDIA επιβεβαίωσε τις φήμες από τα μέσα Νοεμβρίου ότι τα δύο υπάρχοντα μοντέλα φτάνουν επίσημα στο τέλος παραγωγής.

    Σε μια απροσδόκητη κίνηση, η NVIDIA ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τις κάρτες γραφικών RTX 4080 και 4070 Ti, δίνοντας τη θέση τους στους διαδόχους τους, τις RTX 4080 SUPER και RTX 4070 Ti (με άλλο SKU), αντίστοιχα. Η εταιρεία επικαλέστηκε τις χαμηλές πωλήσεις και την ανεπαρκή προμήθεια ως κύριους λόγους για την απόφαση αυτή. Παρομοίως, η 4070 Ti βρίσκεται σε διαδικασία EOL, αλλά χωρίς καμία αλλαγή στην τιμολόγηση. Με αυτό το τρόπο η NVIDIA έκανε την 4070 Ti ως μία από τις κάρτες γραφικών της με τη μικρότερη διάρκεια ζωής στην ιστορία της GeForce.

     

    Η RTX 4080 SUPER, η οποία διαθέτει βελτιωμένη απόδοση και χαμηλότερη τιμή από τον προκάτοχό της, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024. Η RTX 4070 Ti, από την άλλη πλευρά, δεν θα δει καμία αλλαγή στην τιμή, αλλά θα λάβει αύξηση στους πυρήνες και τη μνήμη.

     

    Η διακοπή της RTX 4080 και 4070 Ti είναι μια σημαντική κίνηση για την NVIDIA, καθώς υποδηλώνει ότι η εταιρεία είναι πρόθυμη να προχωρήσει γρήγορα σε προϊόντα που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πωλήσεών της. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε έναν πιο συχνό κύκλο κυκλοφορίας νέων καρτών γραφικών στο μέλλον.

     

    Η είδηση της απόφασης της NVIDIA αντιμετωπίστηκε με ανάμεικτες αντιδράσεις από την τεχνολογική κοινότητα. Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα απαραίτητο βήμα για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας, ενώ άλλοι ανησυχούν ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει μια αντίληψη αστάθειας στην αγορά καρτών γραφικών.

     

    Μόνο ο χρόνος θα δείξει πώς η απόφαση της NVIDIA να διακόψει τις RTX 4080 και 4070 Ti θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα της εταιρείας και τη συνολική φήμη της στον κλάδο της τεχνολογίας. Ωστόσο, είναι σαφές ότι η NVIDIA κάνει μια τολμηρή κίνηση σε μια προσπάθεια να παραμείνει μπροστά από την καμπύλη στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο των καρτών γραφικών.


    Πηγή
    Φωτογραφία: videocardz.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.