Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Qualcomm μπορεί να δώσει στην TSMC την πλειοψηφία των παραγγελιών Snapdragon 8 Gen 3 το 2023

      Συγκριτικά, το ποσοστό απόδοσης της Samsung λέγεται ότι υπολείπεται κατά πολύ από αυτό της TSMC

    Ο Snapdragon 8 Gen 3 θα μπορούσε να προέρχεται από την TSMC και τη Samsung, με την Qualcomm να προσπαθεί να μειώσει το κόστος κατασκευής συνάπτοντας συνεργασία μαζί του. Ωστόσο, σύμφωνα με μια αναφορά, είναι πιθανό η TSMC να λαμβάνει την πλειονότητα των παραγγελιών επεξεργαστών από την εταιρεία λόγω του υψηλού ποσοστού απόδοσης 80% της διαδικασίας των 3 nm.

    Με την TSMC να ανακοινώνει την εγκατάσταση Fab 18 που θα παράγει μαζικά επεξεργαστές 3nm, μια έκθεση που δημοσιεύτηκε από το Business Next, αναφέρει ότι σύμφωνα με ειδικούς στη μελέτη ημιαγωγών, το τρέχον ποσοστό απόδοσης 3nm εκτιμάται ότι είναι περίπου 60-70%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, ξεπερνάει το 70%. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τρέχον ποσοστό απόδοσης 3nm της TSMC είναι μεταξύ 75-80%, το οποίο είναι εντυπωσιακό.

    Αυτό το στατιστικό από μόνο του υποδηλώνει ότι τόσο η Apple όσο και η Qualcomm ενδέχεται να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα τροφοδοσίας για το A17 Bionic και το Snapdragon 8 Gen 3, αντίστοιχα, τα οποία φέρεται να έχουν σχεδιαστεί για τη διαδικασία κατασκευής επόμενης γενιάς. Όσο για τη Samsung, ενώ μπορεί να ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε τη διαδικασία GAA 3 nm, αλλά αντιμετωπίζει ένα τρομακτικό ποσοστό απόδοσης, που βρίσκεται γύρω στο 20%.

    Η Samsung αναφέρθηκε νωρίτερα ότι βελτίωσε τα ποσοστά της σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία Silicon Frontline Technology, αλλά αν δεν γίνει ανταγωνιστική εναλλακτική λύση απέναντι στο υψηλό ποσοστό απόδοσης της TSMC, είναι πιθανό ότι η πλειοψηφία των παραγγελιών Snapdragon 8 Gen 3 θα εκπληρωθεί από την TMSC

    Δεδομένου του πρόσθετου κόστους και της πολυπλοκότητας που συνεπάγεται η παραγωγή waffer με αυτήν τη διαδικασία κατασκευής, η Qualcomm ενδέχεται να χρειαστεί να πληρώσει περισσότερα ανά waffer , πράγμα που σημαίνει ότι θα αρχίσει να χρεώνει παραπάνω τους συνεργάτες της. Σε αυτήν την περίπτωση, περιμένετε ότι το Snapdragon 8 Gen 3 θα είναι ελαφρώς πιο ακριβό σε σύγκριση με το Snapdragon 8 Gen 2, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση στην τιμή των ναυαρχίδων Android του 2024.


    Πηγή
    Φωτογραφία: wccftech.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.