Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Radeon RX 7900 GRE της AMD αντιμετωπίζει τις ανησυχίες για το Overclocking Bug

      Έρχεται ενημέρωση που διορθώνει το σφάλμα που έχει παρουσιαστεί

    Σε μια κίνηση που σηματοδοτεί την παγκόσμια εξάπλωση της Radeon RX 7900 GRE (Golden Rabbit Edition), η AMD διέθεσε επίσημα τη συγκεκριμένη κάρτα γραφικών παγκοσμίως. Η RX 7900 GRE, η οποία αρχικά κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2023 και αρχικά περιορίστηκε στην κινεζική αγορά, απελευθερώθηκε για τους καταναλωτές παγκοσμίως, καθώς από χθες βρίσκεται στα καταστήματα παγκοσμίως.

     

    Η Radeon RX 7900 GRE τοποθετείται ως γέφυρα μεταξύ των Radeon RX 7900 XT και RX 7800 XT, διαθέτοντας 33% περισσότερους πυρήνες από την RX 7800 XT που βασίζεται στο Navi-32. Ωστόσο, παρά την αύξηση του αριθμού των πυρήνων, οι έντονα περιορισμένες προδιαγραφές ισχύος της κάρτας περιορίζουν την αύξηση των επιδόσεών της, ιδιαίτερα με τα απλά μοντέλα με ή με αυτά που είναι χρονισμένα σε default ταχύτητες.

     

    Με την παγκόσμια κυκλοφορία, το Hardware Unboxed ανέλαβε την πρωτοβουλία να δοκιμάσει εκ νέου την RX 7900 GRE, εστιάζοντας σε μια προσαρμοσμένη παραλλαγή με υψηλότερη ισχύ της πλακέτας. Αξιοσημείωτα μοντέλα όπως η Sapphire Pulse ή η NITRO+ αναμένεται να παρουσιάσουν έως και 10% βελτιωμένη απόδοση σε σύγκριση με την RX 7800 XT. Ορισμένα μοντέλα, όπως το NITRO+, διαθέτουν σημαντικά υψηλότερα όρια OC TGP 305W και συνολική ισχύς πλακέτας 351W.

     

    Το TechPowerUP εμβαθύνει στις ιδιαιτερότητες της RX 7900 GRE, επισημαίνοντας ότι παρά τα σχετικά υψηλά όρια ισχύος, η κάρτα διαθέτει ένα τεχνητό όριο ρολογιού, περιορίζοντας το μέγιστο διαμορφώσιμο ρολόι στα 2803 MHz. Για την αντιμετώπιση αυτού του περιορισμού, το overclocking της RX 7900 GRE περιλαμβάνει διάφορα βήματα, όπως η μεγιστοποίηση του ρυθμιστικού ορίου ισχύος, η ώθηση του ρυθμιστικού ρολογιού μνήμης στο όριό του (2316 MHz) και η ανύψωση της "Max Frequency" στο μέγιστο των 2803 MHz.

     

    Ωστόσο, η έκθεση αποκαλύπτει ότι αυτό το τεχνητό όριο συχνότητας αποτελεί πρόκληση για προσαρμοσμένες παραλλαγές όπως η NITRO+. Τα καλά νέα είναι ότι η AMD αναγνώρισε αυτόν τον περιορισμό ως σφάλμα και διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι θα αντιμετωπιστεί σύντομα.

     

    Ο Steve Walton του Hardware Unboxed μοιράστηκε τις πληροφορίες, δηλώνοντας: "Η AMD μου είπε ότι το εξαιρετικά περιορισμένο overclocking των καρτών GRE είναι σφάλμα και θα αντιμετωπιστεί σύντομα".

     

    Ενώ αυτή η αναγνώριση είναι θετική για τους χρήστες, προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με το γιατί αυτό το ζήτημα δεν επιλύθηκε πριν από την παγκόσμια κυκλοφορία της RX 7900 GRE, η οποία έκανε το ντεμπούτο της τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους. Καθώς η AMD αντιμετωπίζει το σφάλμα του overclocking, οι λάτρεις και οι καταναλωτές θα παρακολουθούν στενά για ενημερώσεις και βελτιωμένες επιδόσεις για την Radeon RX 7900 GRE.


    Πηγή
    Φωτογραφία: videocardz.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.