Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η SK Hynix μπαίνει στην κούρσα των SSD PCIe Gen 5 με τη σειρά P51

      Ο πόλεμος στη πλατφόρμα Gen 5 SSD θερμαίνεται τώρα που η SK Hynix μπήκε στο παιχνίδι

    Σε μια σημαντική εξέλιξη στον τομέα της τεχνολογίας αποθήκευσης, το 2024 αναμένεται να είναι η χρονιά της γενικής υιοθέτησης των SSD PCIe 5.0. Τόσο η Intel όσο και η AMD είναι έτοιμες να διευρύνουν την υποστήριξή τους για αυτή την αναδυόμενη τεχνολογία αποθήκευσης με τις επερχόμενες πλατφόρμες PC τους, ανοίγοντας το δρόμο για ευρύτερη αποδοχή. Παρά την παρουσία τους στην αγορά εδώ και πάνω από ένα χρόνο, η υιοθέτηση αυτών των μονάδων εμποδίζεται από τις υψηλές τιμές και την περιορισμένη συμβατότητα με τις πλατφόρμες. Ωστόσο, με την αναμενόμενη διάδοση των SSD PCIe 5.0 αργότερα φέτος, η SK Hynix προχώρησε στην παρουσίαση του πρώτου προϊόντος PCIe Gen 5, η οποία διαθέτει εντυπωσιακές ταχύτητες διαδοχικής ανάγνωσης έως 13,5GB/s και εγγραφής 11,5GB/s.

     

    Στην πρόσφατη έκθεση GTC που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Nvidia, η SK Hynix παρουσίασε τα τελευταία προϊόντα μνήμης της, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής της στους SSD PCIe Gen 5 με την παρουσίαση της σειράς P51. Διαθέσιμοι σε χωρητικότητες 500GB, 1TB και 2TB, αυτοί οι δίσκοι διαθέτουν SSD TLC 238 στρωμάτων και προσφέρουν ταχύτητες που πλησιάζουν πολύ κοντά στο θεωρητικό μέγιστο των 14GB/s για τη διεπαφή. Σύμφωνα με το AnandTech, η σειρά P51 είναι έτοιμη να αντικαταστήσει την υπάρχουσα σειρά PCI 4.0 P41 της SK Hynix, η οποία κυκλοφορεί στην αγορά για πάνω από ένα χρόνο, σηματοδοτώντας τη δέσμευση της εταιρείας για την εξέλιξη της τεχνολογίας αποθήκευσης.

     

    Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες μονάδες δίσκου παραμένουν ελάχιστες, η SK Hynix αποκάλυψε ότι η σειρά P51 θα χρησιμοποιεί έναν εσωτερικό ελεγκτή με την ονομασία "Alistar" και θα είναι ο πρώτος SSD της εταιρείας που θα ενσωματώνει το νέο φλας TLC NAND 238 στρώσεων. Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει τον εντεινόμενο ανταγωνισμό για το πρωτόκολλο PCIe Gen 5, ακόμη και όταν μεγάλοι παίκτες όπως η Samsung δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει SSD PCIe Gen 5 με προσανατολισμό προς τους καταναλωτές. Παρ' όλα αυτά, η Crucial φαίνεται να ηγείται της παρέας με τη σειρά T705, διαθέτοντας εντυπωσιακές ταχύτητες διαδοχικής ανάγνωσης 14,5GB/s και προσφέροντας μια ευρύχωρη παραλλαγή 4TB, εδραιώνοντας τη θέση της ως πρωτοπόρου τόσο σε ταχύτητα όσο και σε χωρητικότητα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.