Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η SK Hynix στοχεύει στη μνήμη HBM4E επόμενης γενιάς για μελλοντικές GPU για τεχνητή νοημοσύνη

      Το χρονοδιάγραμμα επιταχυνόμενης ανάπτυξης αποκαλύφθηκε στο IMW 2024

    Σε μια προσπάθεια να παραμείνει μπροστά στην κούρσα για λύσεις μνήμης αιχμής, η SK hynix παρουσίασε σχέδια για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της επόμενης γενιάς μνήμης HBM4E, με στόχο την ολοκλήρωση της κατασκευής το 2026. Η ανακοίνωση, την οποία έκανε ο Kim Gwi-wook, επικεφαλής της ομάδας προηγμένης τεχνολογίας HBM της SK hynix, στο International Memory Workshop (IMW 2024), σηματοδοτεί μια στρατηγική κίνηση για την κάλυψη των απαιτήσεων των μελλοντικών GPU AI.

     

    Με ιστορικό σταθερής καινοτομίας, η SK hynix έχει διατηρήσει διετή ρυθμό μεταξύ των διαδοχικών γενεών μνήμης HBM. Ωστόσο, η εισαγωγή της HBM3E (5ης γενιάς) φέτος σηματοδοτεί μια απόκλιση από την παράδοση, με την SK hynix να στοχεύει πλέον σε ετήσιες εξελίξεις στην τεχνολογία HBM. Αυτό το επιταχυνόμενο χρονοδιάγραμμα τοποθετεί την HBM4 (6η γενιά) για κυκλοφορία το 2025, ακολουθούμενη στενά από την HBM4E (7η γενιά) το 2026, αντικατοπτρίζοντας την πρόβλεψη της εταιρείας για ταχύτερη εξέλιξη των επιδόσεων.

     

    Αναφέροντας τις δυνατότητες του HBM4, η SK hynix προβλέπει σημαντική αύξηση του εύρους ζώνης, της ενσωμάτωσης και της ενεργειακής απόδοσης σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το HBM3E. Με προσδοκίες για 1,4 φορές μεγαλύτερο εύρος ζώνης, 1,3 φορές μεγαλύτερη ενσωμάτωση και 30% βελτίωση στην απόδοση ισχύος, η SK hynix στοχεύει να αξιοποιήσει την υπάρχουσα τεχνολογία MR-MUF, ενώ παράλληλα διερευνά τις δυνατότητες της τεχνολογίας υβριδικής συγκόλλησης για μελλοντική παραγωγή. Αυτός ο φιλόδοξος χάρτης πορείας υπογραμμίζει τη δέσμευση της SK hynix να προωθήσει την καινοτομία στις λύσεις μνήμης για να ανταποκριθεί στις εξελισσόμενες ανάγκες των εφαρμογών με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη και των τεχνολογιών GPU.


    Πηγή
    Φωτογραφία: tweaktown.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.