Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Μειώνεται η τιμή του AMD Ryzen 9 7950X3D στα 565 δολάρια για να υποδεχτεί τον i9-14900KS της Intel

    Ο Ryzen 9 7950X3D της AMD, ένας ισχυρός desktop επεξεργαστής, σημείωσε πρόσφατα σημαντική πτώση τιμών στα μεγάλα καταστήματα λιανικής πώλησης, καθιστώντας τον ακόμη πιο δελεαστική επιλογή για τους καταναλωτές. Η Newegg προσφέρει τώρα τον επεξεργαστή σε μειωμένη τιμή των 565 δολαρίων, από την αρχική τιμή των 700 δολαρίων. Αυτή η μείωση καθίσταται δυνατή μέσω ενός κουπονιού έκπτωσης 30 δολαρίων, με το οποίο η τιμή των 595 δολαρίων που αναγράφεται στη λίστα μειώνεται περαιτέρω. Ομοίως, το Amazon US ακολούθησε το παράδειγμά του, καταχωρώντας το τσιπ στα 591 δολάρια με κουπόνι έκπτωσης 26 δολαρίων, μειώνοντας ουσιαστικά την τιμή του στα 565 δολάρια.

     

    Παρά το γεγονός ότι είναι ελαφρώς πιο αργό από το αντίστοιχο chip, το 7800X3D, στις επιδόσεις gaming κατά περίπου 1%, το Ryzen 9 7950X3D εξακολουθεί να στέκεται στο ίδιο επίπεδο με το Core i9-14900K στις δυνατότητες gaming. Οι πρόσθετοι 8 πυρήνες "Zen 4" δεν βελτιώνουν μόνο τις επιδόσεις παιχνιδιών αλλά ενισχύουν και τις εργασίες παραγωγικότητας, καθιστώντας τον μια ευέλικτη επιλογή για τους χρήστες που αναζητούν υπολογιστικές λύσεις υψηλών επιδόσεων.

     

    Οι αναλυτές εικάζουν ότι αυτές οι αναπροσαρμογές των τιμών έρχονται ως απάντηση στην πρόσφατη παρουσίαση του Core i9-14900KS από την Intel, ο οποίος διαθέτει εντυπωσιακές ταχύτητες ρολογιού έως και 6,20 GHz και σημαντικές δυνατότητες overclocking. Ωστόσο, τα benchmarks δείχνουν ότι, ενώ το νέο chip της Intel ξεπερνά οριακά το Ryzen 7 7800X3D στο gaming, κατέχει προβάδισμα μόλις 2% έναντι του κανονικού i9-14900K τόσο στο gaming όσο και στις εργασίες παραγωγικότητας. Καθώς ο ανταγωνισμός εντείνεται στην αγορά επεξεργαστών υψηλής τεχνολογίας, οι καταναλωτές θα επωφεληθούν από πιο ανταγωνιστικές τιμές και βελτιωμένες επιλογές επιδόσεων.


    Πηγή
    Φωτογραφία: videocardz.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.