Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι οδηγοί AMD 24.3.1 ξεκλειδώνουν τα όρια υπερχρονισμού μνήμης της RX 7900 GRE

      Οι αυξημένες ταχύτητες μνήμης αυξάνουν τις δυνατότητες απόδοσης της κάρτας γραφικών PowerColor RX 7900 GRE Hellhound

    Η AMD έχει άρει αθόρυβα τα όρια υπερχρονισμού της μνήμης της κάρτας γραφικών Radeon RX 7900 GRE μέσω των τελευταίων οδηγών Adrenalin 24.3.1 WHQL, όπως ανακάλυψε το TechPowerUp. Η RX 7900 GRE, η οποία παρουσιάστηκε αρχικά στα μέσα του 2023, αλλά κέρδισε την παγκόσμια προσοχή με την κυκλοφορία της τον Φεβρουάριο του 2024, είχε ως στόχο να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της AMD έναντι της GeForce RTX 4070 Super της NVIDIA. Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση σε διαδικτυακές συζητήσεις, όπου η AMD αναγνώρισε τον περιορισμό του εύρους υπερφρεναρίσματος της μνήμης ως σφάλμα και δεσμεύτηκε για την αντιμετώπισή του.

     

    Pbfsr82sGbTR51ue.jpg

     

    Ανταποκρινόμενη στo πρόβλημα της εφαρμογής ενημερώσεων BIOS σε διάφορα SKU, η AMD επέλεξε την παράκαμψη του ορίου ρολογιού μέσα στα νέα προγράμματα οδήγησης. Αυτή η λύση επαναπρογραμματίζει τα όρια ισχύος της GPU κατά την εκκίνηση, παρακάμπτοντας αποτελεσματικά την ανάγκη για εκτεταμένες ενημερώσεις του BIOS. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής της κάρτας γραφικών PowerColor RX 7900 GRE Hellhound, το TechPowerUp παρατήρησε μια σημαντική αύξηση στις δυνατότητες υπερχρονισμού της μνήμης με τα ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης, με το όριο του ρυθμιστικού υπερχρονισμού της μνήμης να φτάνει πλέον τα 3000 MHz.

     

    IpHtIKQBwffV6hg4.jpg

     

    Η αυξημένη ταχύτητα μνήμης μεταφράζεται σε απτά κέρδη απόδοσης, με τα benchmarks να δείχνουν μια αξιοσημείωτη βελτίωση της απόδοσης κατά 15%. Παρά τις βελτιωμένες δυνατότητες overclocking, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με την αρχική απόφαση της AMD να εξοπλίσει την RX 7900 GRE με ένα πιο αργό υποσύστημα μνήμης σε σύγκριση με την RX 7800 XT. Το αν το κίνητρο ήταν η επίτευξη παρόμοιων μεγεθών ισχύος της πλακέτας ή η στρατηγική τμηματοποίησης του προϊόντος παραμένει ασαφές. Παρ' όλα αυτά, με τις νέες δυνατότητες overclocking, η RX 7900 GRE διαθέτει ένα τρομερό εύρος ζώνης μνήμης 640 GB/s, υποσχόμενη βελτιωμένη απόδοση για απαιτητικούς φόρτους εργασίας.


    Πηγή
    Φωτογραφία: GECID.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.