Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Οι υβριδικές APU "Phoenix" της AMD θα διαθέτουν πυρήνες επιδόσεων και αποδοτικότητας

      Η εταιρεία έχει πλέον ένα όνομα για τους πυρήνες υβριδικού σχεδιασμού στις καταναλωτικές APU.

    Σύμφωνα με τον οδηγό αναφοράς προγραμματισμού επεξεργαστών (PPR) της AMD για τις CPU της οικογένειας 19h μοντέλο 70h της AMD (AMD Zen4/Phoenix), η υβριδική αρχιτεκτονική μπορεί να υποστηρίζει δύο τύπους πυρήνων: Επιδόσεις και Αποδοτικότητα (Performance and Efficiency).

    Αυτές οι ονομασίες είναι πολύ παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιεί η Intel για τον υβριδικό σχεδιασμό της (Performance/Efficient Cores). Αυτό δείχνει επίσης ότι η υβριδική αρχιτεκτονική έρχεται στο χώρο των καταναλωτικών CPU. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η ονομασία στον οδηγό προγραμματισμού μπορεί να μην αντικατοπτρίζει απαραίτητα την ονομασία που θα χρησιμοποιηθεί για σκοπούς μάρκετινγκ.

     

    Fr_r-zkWIAAcpRy.png

     

    Οι φήμες υποδεικνύουν έναν πιθανό σχεδιασμό Phoenix 2 APU με υβριδικό σχεδιασμό που διαθέτει 2 πυρήνες επιδόσεων και 4 πυρήνες αποδοτικότητας.  Τέτοιες υβριδικές αρχιτεκτονικές θα επιτρέψουν στην AMD να προσφέρει πιο αποδοτικά σχέδια για ελαφριά προϊόντα που στηρίζονται σε μπαταρίες, όπως κονσόλες παιχνιδιών χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.
    Μέχρι στιγμής, τα σχέδια της AMD για αποδοτικότερους τύπους πυρήνων περιστρέφονται μόνο γύρω από το cloud computing με την αρχιτεκτονική Zen4c. Ένας τέτοιος τύπος πυρήνα σχεδιάζεται τώρα για μια νέα σειρά EPYC με την κωδική ονομασία "Bergamo".

     

     


    Πηγή
    Φωτογραφία: videocardz.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.