Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο Zen 5 της AMD φημολογείται ότι θα ξεπεράσει το 40% της αύξησης των επιδόσεων

      Οι πληροφορίες του Kepler_L2 πυροδοτούν εικασίες σχετικά με την ισχύ της CPU επόμενης γενιάς της AMD

    Σε μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη στο φόρουμ της AnandTech, ο γνωστός insider Kepler_L2 έχει προκαλέσει συζητήσεις σχετικά με τους επερχόμενους επεξεργαστές Zen 5 της AMD. Γνωστός για τις ακριβείς προβλέψεις και τις βαθιές γνώσεις σχετικά με τις εξελίξεις του υλικού, η πρόσφατη αποκάλυψη του Kepler_L2 υποδηλώνει ένα σημαντικό άλμα στις επιδόσεις των επεξεργαστών επόμενης γενιάς της AMD, ιδιαίτερα στον τομέα των υπολογιστών υψηλής απόδοσης (HPC).

     

    zen5-kepler-l2-atech-forums-screenshot.webp

     

    Απαντώντας σε ερωτήσεις στο πλαίσιο ενός νήματος αφιερωμένου στον Zen 5, ο Kepler_L2 υπαινίχθηκε μια εντυπωσιακή αύξηση επιδόσεων ">40% ταχύτερη" στο δημοφιλές συγκριτικό τεστ SPECint σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, τον Zen 4. Η αποκάλυψη αυτή έρχεται εν μέσω προσμονής για τους επεξεργαστές επόμενης γενιάς της AMD, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις ήδη εντυπωσιακές δυνατότητες απόδοσης του Zen 4.

     

    Τα υποτιθέμενα κέρδη, τα οποία αποδίδονται σε μεγάλο βαθμό σε έναν σημαντικό επανασχεδιασμό του πυρήνα της CPU με τον Zen 5, σηματοδοτούν την απομάκρυνση από την εξάρτηση από τη συρρίκνωση της μήτρας για τη βελτίωση των επιδόσεων. Με τη σαφή δέσμευση της AMD να αναθεωρήσει τον πυρήνα της CPU Zen, οι εικασίες είναι πολλές σχετικά με τις δυνατότητες για πρωτοποριακές εξελίξεις στην υπολογιστική ισχύ.

     

    Ενώ οι συμμετέχοντες στο νήμα του φόρουμ παραλληλίζουν τους προηγούμενους στόχους επιδόσεων της AMD, κυρίως με την αρχική αρχιτεκτονική Zen, το πλαίσιο των εξελίξεων του Zen 4 υπογραμμίζει τη σημασία της επίτευξης αύξησης των επιδόσεων κατά 40%. Με την Computex να είναι προ των πυλών, οι παρατηρητές του κλάδου περιμένουν με ανυπομονησία την επίσημη επιβεβαίωση ή διάψευση από την AMD σχετικά με αυτές τις συναρπαστικές φήμες.


    Πηγή
    Φωτογραφία: hothardware.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.