Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Πολλές RTX 4090 με λιωμένα βύσματα τροφοδοσίας επισκευάζονται κάθε μήνα σύμφωνα με τεχνικό της NorthridgeFix

      20 έως 25 κάρτες γραφικών GeForce RTX 4090 με λιωμένα βύσματα έρχονται στο NorthridgeFix για επισκευή κάθε εβδομάδα.

    Η ιστορία συνεχίζεται πάνω από ένα χρόνο μετά την αναφορά των πρώτων προβλημάτων με τα λιωμένα βύσματα 12VHPWR της GeForce RTX 4090. Ένας επισκευαστής της NorthridgeFix ισχυρίζεται ότι επιδιορθώνει περίπου εκατό κάρτες γραφικών GeForce RTX 4090 με αποτυχημένους συνδέσμους κάθε μήνα. Ο ίδιος επιμένει ότι οι αστοχίες των συνδέσμων δεν είναι σφάλμα του χρήστη, αλλά ζητήματα με το σχεδιασμό των συνδέσμων.


    "Παίρνουμε περίπου 20 έως 25 [κάρτες γραφικών GeForce RTX] 4090 [την εβδομάδα]", δήλωσε ο επισκευαστής σε ένα βίντεο του NorthbridgeFix στο YouTube".

    Αυτός ο όγκος αναδεικνύει πόσο συχνό είναι το πρόβλημα με αυτό το μοντέλο. Για να καταδείξει πόσες κάρτες γραφικών GeForce RTX 4090 έρχονται για επισκευή, ο επισκευαστής δήλωσε ότι έπρεπε να προμηθευτεί αναπνευστήρα ημίμασκας και έναν εξαερωτή για να προστατεύσει την υγεία του όταν επιδιορθώνει τα λιωμένα βύσματα.

     

    "Μας έρχονται τόσες πολλές που αγόρασα αυτή τη μάσκα της Χιροσίμα, ώστε να μην χρειάζεται να μυρίζω το κάψιμο", είπε. "Μυρίζει σαν πυροτεχνήματα επί δέκα φορές. Δεν μπορεί να είναι υγιές να μυρίζεις συνέχεια καμένους συνδέσμους".

    Τον Νοέμβριο του 2022, η Nvidia δήλωσε ότι γνώριζε 50 περιπτώσεις λιωμένων συνδέσμων τροφοδοσίας GeForce RTX 4090 και ότι το τυπικό πρόβλημα ήταν ότι δεν είχαν συνδεθεί πλήρως στην κάρτα γραφικών, κάτι που ουσιαστικά σήμαινε ότι επρόκειτο για λάθος του χρήστη και όχι για βλάβη του συνδέσμου.

     

    Αν και η Nvidia αρνείται ότι τα προβλήματα με το λιώσιμο των βυσμάτων τροφοδοσίας σε ορισμένες από τις κάρτες γραφικών της σειράς GeForce RTX 40 οφείλονται στις ιδιαιτερότητες του ίδιου του βοηθητικού βύσματος τροφοδοσίας PCIe 12VHPWR, η PCI SIG έχει πλέον επανασχεδιάσει το βύσμα τροφοδοσίας. Το νέο 12V-2x6 αντιμετωπίζει το κύριο μειονέκτημα του 12VHPWR, τη δύναμη στερέωσής του, και τροποποιεί άλλες πτυχές των προδιαγραφών. Αυτό υποδηλώνει ότι η προδιαγραφή του βύσματος 12VHPWR ήταν τόσο ελαττωματική που η PCI SIG αναγκάστηκε να το επανασχεδιάσει.

     

    "Έτσι, τώρα είναι ασφαλές να πούμε ότι ο λιωμένος σύνδεσμος [GeForce RTX] 4090 δεν αποτελεί πρόβλημα για τους χρήστες", δήλωσε ο επισκευαστής της NorthridgeFix. "Το συζητήσαμε αυτό πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά θέλω να αναφέρω για τελευταία φορά ότι δεν πρόκειται για σφάλμα χρήστη".


    Πηγή
    Φωτογραφία: Humble-Brilliant-654/Reddit
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.