Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το PCIe 7.0 και η αύξηση του εύρους ζώνης κατά 4x είναι τώρα ένα βήμα πιο κοντά

      Το πρότυπο PCIe επόμενης γενιάς που θα επαναπροσδιορίσει τη συνδεσιμότητα και τις επιδόσεις

    Η PCI-SIG ανακοίνωσε την έκδοση 0.5 του προτύπου PCIe 7.0, που σηματοδοτεί ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός στις δυνατότητες μεταφοράς δεδομένων. Υποσχόμενο να παρέχει διπλάσιο εύρος ζώνης από το PCIe 6.0 και τετραπλάσιο από το PCIe 5.0, το PCIe 7.0 θέτει τις βάσεις για ταχύτερες λύσεις δικτύωσης, ισχυρότερους SSD, επιταχυντές AI και κάρτες γραφικών, ενώ παράλληλα βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση. Το πρότυπο αυτό, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025, προσφέρει μια σαφή πορεία αναβάθμισης για τους χρήστες της τεχνολογίας PCI Express.

     

    pcie-7-0-draft-specifications-are-now-available-revealing-4x-bandwidth-gains-over-pcie-5-0_64c2acccab2a5.jpeg

     

    Μεταξύ των βασικών βελτιώσεων που περιλαμβάνει το PCIe 7.0 είναι ένας ακατέργαστος ρυθμός bit 128 GT/s και έως 512 GB/s αμφίδρομης απόδοσης μέσω διαμόρφωσης x16. Αξιοποιώντας τη σηματοδοσία διαμόρφωσης πλάτους παλμού με 4 επίπεδα (PAM4), το πρότυπο αυτό εστιάζει στη βελτιστοποίηση των παραμέτρων και της εμβέλειας του καναλιού, διατηρώντας παράλληλα τους στόχους χαμηλής καθυστέρησης και υψηλής αξιοπιστίας. Επιπλέον, το PCIe 7.0 εξασφαλίζει συμβατότητα προς τα πίσω με τις προηγούμενες γενιές, διατηρώντας τις επενδύσεις σε υπάρχον υλικό.

     

    Η σημασία του PCIe 7.0 δεν έγκειται μόνο στο διπλασιασμένο εύρος ζώνης, αλλά και στην ικανότητά του να μεγιστοποιεί την αποδοτικότητα και την επεκτασιμότητα. Με αυτό το νέο πρότυπο, μία μόνο λωρίδα μπορεί να προσφέρει το ίδιο εύρος ζώνης με δεκαέξι λωρίδες του PCIe 3.0, γεγονός που το καθιστά ένα παιχνίδι που αλλάζει τα δεδομένα τόσο για τους κατασκευαστές υλικού όσο και για τους τελικούς χρήστες. Επιπλέον, η συνεχής εξέλιξη του PCIe διασφαλίζει ότι η βιομηχανία υπολογιστών παραμένει ανθεκτική στο μέλλον, εξαλείφοντας την ανάγκη για ιδιόκτητα πρότυπα και διασφαλίζοντας την προς τα πίσω συμβατότητα, προωθώντας έτσι την καινοτομία και την τυποποίηση στην αγορά.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.