Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το USB-IF ακυρώνει την επωνυμία SuperSpeed ​​σε προσπάθεια απλοποίησης του προτύπου

    Η επωνυμία SuperSpeed USB δεν υπάρχει πιά χάρη σε ένα νέο σύνολο οδηγιών που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή από το USB Implementers Forum (USB-IF), το σώμα που διαχειρίζεται και διατηρεί το πρότυπο USB. 
    Είναι μέρος μιας πρωτοβουλίας αλλαγής επωνυμίας που ξεκίνησε ο οργανισμός πέρυσι με την εισαγωγή μιας νέας σειράς λογότυπων συσκευασίας, ports και καλωδίων. Όμως, με το πιο πρόσφατο σύνολο κατευθυντήριων για την επωνυμία και το λογότυπο, προχωρά περισσότερο, απλοποιώντας την παλαιού τύπου επωνυμία της και σηματοδοτώντας το τέλος της επωνυμίας SuperSpeed, η οποία υπήρχε εδώ και μια δεκαετία. Εάν το όνομα δεν σας λέει κάτι, τότε αυτό οφείλεται πιθανώς στο ότι εσείς (όπως οι περισσότεροι άλλοι άνθρωποι) αναφέρατε απλώς τον αριθμό έκδοσης USB 3. Παράλληλα, το USB-IF παραλείπει επίσης το USB4 ως επωνυμία για το καταναλωτικό κοινό.

    Οι αλλαγές τέθηκαν σε ισχύ αυτό το τρίμηνο και θα μπορούσαν να αρχίσουν να εμφανίζονται σε προϊόντα και συσκευασίες ήδη από το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του USB-IF Jeff Ravencraft. Ωστόσο, όλα τα προϊόντα που είχαν πιστοποιηθεί πριν από την αλλαγή θα εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιούν τις παλιές επωνυμίες.

    Έτσι, αντί να αναφερόμαστε σε συσκευές USB με αριθμό έκδοσης ή αόριστο όνομα όπως "SuperSpeed", το USB-IF θέλει οι εταιρείες να χρησιμοποιούν επωνυμία που αντικατοπτρίζει αυτές τις πολύ σημαντικές προδιαγραφές. Τα "SuperSpeed USB 5Gbps" και "SuperSpeed USB 10Gbps" είναι πλέον μόνο "USB 5Gbps" και "USB 10Gbps" αντίστοιχα, ενώ τα "USB4 40Gbps" και "USB4 20Gbps" γίνονται "USB 40Gbps" και "USB 20Gbps" και "USB 10Gbps".

     

    USB_Performance_Logos.webp

     

    Η επωνυμία για πιστοποιημένα καλώδια USB Type-C ενημερώνεται επίσης. Αντί να αναφέρουν απλώς τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων τους, τα καλώδια θα πρέπει επίσης (ως επί το πλείστον) να αναφέρουν την ισχύ φόρτισης που μπορούν να μεταφέρουν. Επομένως, ένα καλώδιο δεν μπορεί απλώς να χαρακτηριστεί ως καλώδιο 40 Gbps όπως με τις οδηγίες του περασμένου έτους, τώρα θα πρέπει επίσης να αναφέρει μια ταχύτητα φόρτισης όπως 60 W ή 240 W.

     

    USB_Type_C_Cable_Logos.webp

     

    Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η χρήση αυτών των επωνυμιών δεν είναι καθόλου υποχρεωτική. Ισχύουν για συσκευές USB που είναι πιστοποιημένες από το USB-IF, αλλά αυτές καλύπτουν μόνο ένα κλάσμα του συνολικού αριθμού προϊόντων USB που κυκλοφορούν στην αγορά. Αυτό συμβαίνει επειδή σε αντίθεση με τις προδιαγραφές όπως το Thunderbolt 4, το οποίο οι κατασκευαστές πρέπει να χορηγούν άδεια απευθείας από την Intel, το USB είναι ένα ανοιχτό πρότυπο που ο καθένας είναι ελεύθερος να χρησιμοποιήσει. Αυτό του επέτρεψε να κυριαρχήσει στην αγορά, αλλά επίσης σημαίνει ότι το USB-IF είναι εντελώς ανίσχυρο για να εμποδίσει τις εταιρείες να κατασκευάζουν προϊόντα USB που δεν χρησιμοποιούν σωστά τις προδιαγραφές. Και κανείς δεν πρόκειται να τους εμποδίσει να χαρακτηρίσουν μια συσκευή ως USB4 Έκδοση 2 ή να μην αναφέρουν καμία επωνυμία.


    Πηγή
    Φωτογραφία: USB-IF
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.