Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η απαγόρευση της κοινής χρήσης λογαριασμού στο Netflix, προκάλεσαν περισσότερες εγγραφές παρά ακυρώσεις

      Το Netflix μοιράστηκε νέα δεδομένα σχετικά με τις αλλαγές στην τελευταία του έκθεση

    Η απαγόρευση της λογαριασμών λειτουργεί, σύμφωνα με το Netflix. Στην έκθεση αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, η εταιρία αναφέρει ότι είδε την προσθήκη 5,9 εκατομμυρίων συνδρομητών παγκοσμίως, με τις ΗΠΑ και τον Καναδά να έχουν 1,17 εκατομμύρια νέα μέλη από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο.

     

    Τώρα, το Netflix θα αρχίσει να αντιμετωπίζει την κοινή χρήση λογαριασμών σε όλες τις υπόλοιπες χώρες του. Η πολιτική κοινής χρήσης λογαριασμών της εταιρείας τέθηκε σε ισχύ στις ΗΠΑ μόλις στα τέλη Μαΐου, αφού ο streamer άρχισε να ειδοποιεί τους χρήστες για την επιπλέον χρέωση των 7,99 δολαρίων ανά μήνα. Δεδομένα από την εταιρεία ανάλυσης Antenna δείχνουν ότι η εταιρεία είδε μια δραματική αύξηση των συνδρομητών τις ημέρες που ακολούθησαν την επιβολή της επιβολής. Εκτός από τις ΗΠΑ, το Netflix έθεσε επίσης σε εφαρμογή την επί πληρωμή κοινή χρήση στον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

     

    Το Netflix αναφέρει ότι τα έσοδα είναι πλέον "υψηλότερα" σε κάθε μία από τις περιοχές του, προσθέτοντας ότι οι εγγραφές είναι ήδη περισσότερες από τις ακυρώσεις. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το Netflix "βλέπει υγιή μετατροπή των νοικοκυριών δανειοληπτών σε πλήρεις συνδρομές Netflix που πληρώνουν", καθώς και περισσότερους χρήστες που προσθέτουν επιπλέον μέλη στους λογαριασμούς τους.

     

    O οικονομικός διευθυντής της Netflix, Spencer Neumann, δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των εσόδων της εταιρείας φέτος θα προέλθει από αυτές τις νέες συνδρομές επί πληρωμή, "σε μεγάλο βαθμό λόγω" της επέκτασης της κοινής χρήσης λογαριασμών της εταιρείας. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι τα στελέχη δεν περιμένουν να αυξήσουν τις τιμές σε όλους τους χρήστες και πάλι το 2023 ή να δουν σημαντικό αντίκτυπο στην τελική γραμμή από άλλα έργα όπως η διαφήμιση ή τα παιχνίδια.


    Ενώ το Netflix εισέπραξε έσοδα 8,2 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια του τριμήνου, τώρα αναμένει να έχει τουλάχιστον 5 δισ. δολάρια σε ελεύθερες ταμειακές ροές για το 2023 αντί για την προηγούμενη εκτίμησή της για 3,5 δισ. δολάρια. Η εταιρεία αναφέρει ότι τα επιπλέον 1,5 δισ. δολάρια αντικατοπτρίζουν "χαμηλότερες ταμειακές δαπάνες περιεχομένου το 2023 από ό,τι αρχικά περιμέναμε" λόγω της απεργίας των συγγραφέων και των ηθοποιών του Χόλιγουντ. Η απεργία πιθανόν να δυσκολέψει το Netflix να προωθήσει νέο περιεχόμενο. Σειρές όπως το Stranger Things, το Big Mouth, το Emily in Paris, το The Sandman και άλλες έχουν σταματήσει την παραγωγή εν μέσω της απεργίας.

     

    Η κατηγορία του Netflix με διαφημιστική υποστήριξη ύψους 6,99 δολαρίων ανά μήνα μπορεί επίσης να συνέβαλε στην αύξηση των εσόδων του streamer κατά 3% σε σχέση με πέρυσι. Αν και η βαθμίδα είχε λίγο αργό ξεκίνημα, αυξήθηκε σε 5 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως τον Μάιο, καθώς το Netflix πρόσθεσε υποστήριξη για βίντεο 1080p και τη δυνατότητα παρακολούθησης δύο ροών ταυτόχρονα. Καθώς το Netflix συνεχίζει να διπλασιάζει τις διαφημίσεις, απέσυρε την πρόσβαση στο φθηνότερο πρόγραμμα χωρίς διαφημίσεις στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά, μια κίνηση που, όπως δήλωσε ο συν-διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Greg Peters, θα "βελτιστοποιήσει" τη δομή των προγραμμάτων της υπηρεσίας.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Alex Castro / The Verge
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.