Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Apple εγκαινιάζει τη νέα εφαρμογή streaming κλασικής μουσικής, Apple Music Classical

    Η Apple εγκαινιάζει μια νέα υπηρεσία streaming μουσικής που επικεντρώνεται στην κλασική μουσική. Βασισμένη στην εξαγορά της Primephonic με έδρα το Άμστερνταμ το 2021, η νέα εφαρμογή Apple Music Classical θα προσφέρει στους συνδρομητές του Apple Music πρόσβαση σε περισσότερα από 5 εκατομμύρια κομμάτια κλασικής μουσικής, συμπεριλαμβανομένων των νέων κυκλοφοριών σε ήχο υψηλής ποιότητας, καθώς και εκατοντάδες επιμελημένες λίστες αναπαραγωγής, χιλιάδες αποκλειστικά άλμπουμ και άλλα χαρακτηριστικά, όπως βιογραφικά συνθετών και βαθιά εμβάθυνση σε βασικά έργα, αναφέρει η Apple.

    Η υπηρεσία φημολογούνταν ότι πλησίαζε στην ολοκλήρωσή της, δεδομένης της εμφάνισής της στις τελευταίες ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος που κυκλοφόρησαν στους προγραμματιστές, αλλά ο ακριβής χρόνος έναρξης δεν ήταν ακόμη γνωστός.

    Ωστόσο, ενώ η εφαρμογή ανακοινώνεται σήμερα, είναι διαθέσιμη μόνο για προπαραγγελία στο App Store προς το παρόν. Η ημερομηνία κυκλοφορίας θα είναι αργότερα αυτόν τον μήνα, στις 28 Μαρτίου. Επιπλέον, η εφαρμογή θα υποστηρίζει μόνο συσκευές iOS με iOS 15.4 ή νεότερη έκδοση κατά την κυκλοφορία.

    Η απόφαση της εταιρείας να απευθυνθεί στους ακροατές κλασικής μουσικής με μια αυτόνομη εφαρμογή είναι ένα στοιχείο διαφοροποίησης για τη συνδρομητική υπηρεσία Apple Music - αν και είναι ένα στοιχείο που διαφέρει αρκετά από τα χαρακτηριστικά του ανταγωνιστή Spotify που ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα, τα οποία αφορούσαν τεχνολογικά χαρακτηριστικά όπως η τεχνητή νοημοσύνη και οι ροές ανακάλυψης που βασίζονται σε βίντεο.

     

    PastedGraphic-2.webp

     

    Αντ' αυτού, το Apple Music Classical θα παρουσιάσει ένα απλό περιβάλλον εργασίας για την ενασχόληση με κλασικά έργα. Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν αναζήτηση με βάση τον συνθέτη, το έργο, τον μαέστρο ή ακόμα και τον αριθμό καταλόγου, για να εντοπίσουν ηχογραφήσεις. Αυτές θα μπορούν να μεταδίδονται σε υψηλής ποιότητας ήχο έως και 192 kHz/24-bit Hi-Res Lossless. Και χιλιάδες ηχογραφήσεις θα είναι διαθέσιμες και στον καθηλωτικό χωρικό ήχο της Apple.

    Η εφαρμογή θα επιτρέπει επίσης στους χρήστες να εμβαθύνουν στις ηχογραφήσεις για να διαβάσουν συντακτικές σημειώσεις για τους συνθέτες και περιγραφές των βασικών έργων τους. Οι διάσημοι συνθέτες θα έχουν διαθέσιμα τα δικά τους ψηφιακά πορτραίτα υψηλής ανάλυσης, τα οποία η Apple ανέθεσε σε καλλιτέχνες. Αυτά σχεδιάστηκαν με χρωματικές παλέτες και καλλιτεχνικές αναφορές από την αντίστοιχη κλασική περίοδο, σημειώνει η Apple, ενώ με τον καιρό θα προστεθούν και άλλα. Κατά την κυκλοφορία, θα είναι διαθέσιμα πορτρέτα για τους Ludwig van Beethoven, Frédéric Chopin και Johann Sebastian Bach.

    Η υπηρεσία θα συνεχίσει επίσης να ενημερώνεται με νέα μουσική με την πάροδο του χρόνου. Η Apple σημειώνει ότι συνεργάζεται με καλλιτέχνες κλασικής μουσικής και μουσικά ιδρύματα για να προσφέρει αποκλειστικό περιεχόμενο και ηχογραφήσεις κατά την έναρξη λειτουργίας και αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Προς το παρόν, οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν τα νέα και τις ενημερώσεις σχετικά με την εφαρμογή και τις μουσικές κυκλοφορίες στον λογαριασμό @appleclassical στο Twitter.

    Δεν υπάρχει πρόσθετη χρέωση για το Apple Music Classical, καθώς παρέχεται ως μέρος της συνδρομής του Apple Music. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στους συνδρομητές σε όλα τα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων Individual ($10,99/mo), Student ($5,99/mo), Family ($16,99/mo) και στα πακέτα Apple One.

    Αν και η υπηρεσία είναι μόνο για iOS στο ξεκίνημα, θα υποστηρίζει "σύντομα" και Android, παρόμοια με την εφαρμογή της Apple Music.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Apple
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.