Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Spotify ανανεώνει την εφαρμογή του με feeds τύπου TikTok, Smart Shuffle και αυτόματη αναπαραγωγή podcast

    Στη σημερινή εκδήλωση Stream On του Spotify στο Λος Άντζελες, η εταιρεία παρουσίασε έναν σημαντικό επανασχεδιασμό της εφαρμογής της, ο οποίος αξιοποιεί τις επενδύσεις της στην τεχνολογία εξατομίκευσης, ενώ παράλληλα υιοθετεί μια παρόμοια τροφοδοσία βίντεο μικρής διάρκειας με αυτή που έγινε δημοφιλής από το TikTok. Στην ανανεωμένη εφαρμογή Spotify για κινητά, οι χρήστες και οι συνδρομητές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε μια σειρά νέων χαρακτηριστικών, όπως οι τροφοδοσίες "ανακάλυψης" με κάθετη κύλιση, μια νέα λειτουργία "Smart Shuffle" για συστάσεις λίστας αναπαραγωγής, μια νέα λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής podcast και πολλά άλλα.

    Ορισμένα χαρακτηριστικά, όπως το Smart Shuffle, θα είναι διαθέσιμα μόνο στους συνδρομητές, ενώ άλλα - όπως οι νέες ροές εμπνευσμένες από το TikTok - θα είναι διαθέσιμα σε όλους. Ωστόσο, η διαθεσιμότητα των λειτουργιών θα φτάσει σε ορισμένες αγορές πριν από άλλες και θα φτάσει σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα.

    Το Spotify αναφέρει ότι οι αλλαγές έχουν ως στόχο να κάνουν το περιβάλλον εργασίας χρήστη του να μοιάζει πιο ζωντανό και διαδραστικό. Ωστόσο, η κίνηση θα μπορούσε να εξυπηρετεί και άλλους σκοπούς. Πιο συγκεκριμένα, εισάγει μια νέα επιφάνεια στην εφαρμογή όπου η εταιρεία θα μπορούσε αργότερα να εισάγει διαφημίσεις, όπως έκανε το Instagram με την προσθήκη των Reels. Επισήμως, το Spotify δεν έχει να ανακοινώσει κάτι σχετικά με αυτό το μέτωπο σήμερα, αλλά σε επικοινωνία με το TechCrunch δήλωσε ότι είναι "ενθουσιασμένοι" για το πώς οι προσφορές θα μπορούσαν να εξελιχθούν με την πάροδο του χρόνου.

    Ο νέος σχεδιασμός βασίζεται στις ενημερώσεις που στάλθηκαν τον Αύγουστο του 2022, οι οποίες είχαν διαχωρίσει τη μουσική και τα podcasts στις δικές τους ροές. Θα γίνει αμέσως αντιληπτό κατά την πρώτη εκκίνηση της ενημερωμένης εφαρμογής, καθώς η κεντρική σελίδα - η καρτέλα Home της εφαρμογής - θα έχει ανανεωθεί με τα νέα χαρακτηριστικά.

    Ευτυχώς, δεν θα πέσετε στη νέα εμπειρία που μοιάζει με το TikTok χωρίς προειδοποίηση.
     


    Πηγή
    Φωτογραφία: Spotify
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.