Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Μετά από 25 χρόνια, το Netflix θα σταματήσει επιτέλους να στέλνει DVD ταχυδρομικώς

    Γνωρίζατε ότι το Netflix εξακολουθεί να στέλνει φυσικά DVD μέσω ταχυδρομείου; Συνεχίζουν να το κάνουν, αλλά σύντομα, θα σταματήσουν. Για όσους από εμάς θυμόμαστε αυτή την πρακτική (την οποία το Netflix έκανε για χρόνια πριν γίνει το streaming), ήρθε η ώρα να πούμε αντίο. Ο διευθύνων σύμβουλος Ted Sarandos έγραψε σε μια ανάρτηση στο blog της εταιρείας, ότι το Netflix θα στείλει τα τελευταία του DVD στις 29 Σεπτεμβρίου. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από ένα τέταρτο του αιώνα που το Netflix έστελνε DVD στους πελάτες του. Ο Sarandos μίλησε λίγο για το πόσο σημαντικά είναι τα DVD στην ιστορία του Netflix στο blog post:

     

    "Αυτοί οι εμβληματικοί κόκκινοι φάκελοι άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι παρακολουθούσαν σειρές και ταινίες στο σπίτι - και άνοιξαν το δρόμο για τη μετάβαση στο streaming. Από την αρχή, τα μέλη μας λάτρευαν τις επιλογές και τον έλεγχο που προσέφερε η ψυχαγωγία απευθείας από τον καταναλωτή: τη μεγάλη ποικιλία των τίτλων και τη δυνατότητα να παρακολουθούν ολόκληρες σειρές. Τα DVD οδήγησαν επίσης στην πρώτη μας εισβολή στη παραγωγή περιεχομένου - με τίτλους της Red Envelope Entertainment όπως το Sherrybaby και το Zach Galifianakis Live at the Purple Onion."

     

    Το Netflix ξεκίνησε το 1998 ως εναλλακτική λύση ταχυδρομικής παραγγελίας απέναντι σε καταστήματα ενοικίασης βίντεο, όπως τα Blockbuster, Hollywood Video και Family Video. Αντί να πηγαίνετε σε ένα κατάστημα και να ελπίζετε ότι είχαν σε απόθεμα ό,τι θέλατε να παρακολουθήσετε, ζητούσατε κάτι και το Netflix σας το έστελνε. Περίπου 5,2 δισεκατομμύρια αποστολές αργότερα - σύμφωνα με ένα γραφικό στην ανάρτηση του Netflix στο blog - αυτό φτάνει στο τέλος του. Το streaming έχει προφανώς γίνει πανταχού παρόν την τελευταία δεκαετία και τα φυσικά μέσα έχουν γίνει ο τομέας των λουδιτών. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν ακόμα πολλές ταινίες που είναι διαθέσιμες μόνο σε DVD και δεν μπορούν εύκολα να μεταδοθούν μέσω streaming, οπότε αυτό ίσως κόψει τη πρόσβαση του κοινού σε παλαιότερες ταινίες, που δεν έχουν μπει σε διαδικασία remastering.


    Πηγή
    Φωτογραφία: mashable.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.