Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Netflix μειώνει τις τιμές συνδρομής σε περισσότερες από 30 χώρες

      Στον απόηχο του περιορισμού κοινής χρήσης λογαριασμών του Netflix, χρήστες σε πολλές χώρες λαμβάνουν μείωση τιμών.

    Το Netflix δεν φαίνεται να μπορεί να αποφασίσει τον καλύτερο τρόπο για να κρατήσει τους χρήστες να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Η υπηρεσία streaming φέρεται να μειώνει το μηνιαίο κόστος συνδρομής σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, με ορισμένες εκπτώσεις να φτάνουν μέχρι και το μισό της τρέχουσας μηνιαίας συνδρομής.

    Η Wall Street Journal ανέφερε ότι οι χώρες που θα λάβουν μειωμένο κόστος συνδρομής καλύπτουν τη Μέση Ανατολή (Υεμένη, Ιορδανία, Λιβύη και Ιράν), την Ανατολική Ευρώπη (Κροατία, Σλοβενία και Βουλγαρία), τη Λατινική Αμερική (Νικαράγουα, Εκουαδόρ και Βενεζουέλα), την Κένυα και την Ασία (Μαλαισία, Ινδονησία, Ταϊλάνδη και Φιλιππίνες). Οι περικοπές δεν είναι το ίδιο ποσό ή ποσοστό σε όλες τις αγορές, αλλά σε ορισμένες αγορές η μείωση της τιμής φέρεται να ανέρχεται στο μισό του μηνιαίου κόστους συνδρομής.

    "Εξερευνούμε πάντα τρόπους για να βελτιώνουμε την εμπειρία των μελών μας", δήλωσε εκπρόσωπος του Netflix στο Gizmodo με email. "Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ενημερώνουμε την τιμολόγηση των προγραμμάτων μας σε ορισμένες χώρες".

    Το Netflix δεν παρείχε στο Gizmodo τον κατάλογο των χωρών που θα δουν μείωση των τιμών.

    Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια εποχή που το Netflix εξακολουθεί να αποφασίζει για το σχέδιο δράσης προκειμένου να διατηρήσει τη βάση των χρηστών του. Την άνοιξη του 2022, το Netflix αποκάλυψε ότι η υπηρεσία streaming έχασε 200.000 χρήστες το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ οι αναλυτές του κλάδου ανέμεναν να προσθέσει 2,5 εκατομμύρια χρήστες. Ωστόσο, το Netflix φαίνεται να άλλαξε τα πράγματα αργότερα εκείνο το έτος, τουλάχιστον σύμφωνα με την έκθεση κερδών του 3ου τριμήνου, όταν η εταιρεία αποκάλυψε ότι είχε κερδίσει 2,4 εκατομμύρια συνδρομητές.

    Ανεξάρτητα από τη διακύμανση της βάσης χρηστών της, το Netflix έχει επαναξιολογήσει τη σχέση της με τους πελάτες της. Τον περασμένο Νοέμβριο, το Netflix έθεσε σε λειτουργία μια κατηγορία με υποστήριξη διαφημίσεων, η οποία διαφημίστηκε ότι κόστιζε λιγότερο από μια συνδρομή χωρίς διαφημίσεις. Το Basic With Ads, όπως είναι φυσικό, δεν έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης κατά την κυκλοφορία του και ήταν η λιγότερο προσβάσιμη βαθμίδα συνδρομής για τους νέους συνδρομητές τον πρώτο μήνα.

    Το Netflix προσπαθεί επίσης σκληρά να περιορίσει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης. Στην αρχή, το Netflix δεν ήταν σαφές σχετικά με τις συνθήκες που περιέβαλλαν τις προσπάθειές του να πατάξει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης, γεγονός που μπέρδεψε και απογοήτευσε τους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, οι περιορισμοί στην κοινή χρήση λογαριασμών εξακολουθούν να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς το Netflix έθεσε σε εφαρμογή τους νέους κανόνες κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης, μαζί με τη δυνατότητα πληρωμής για την πρόσβαση ενός εξωτερικού χρήστη, σε τέσσερις παγκόσμιες αγορές νωρίτερα αυτό το μήνα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Vantage_DS (Shutterstock)
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.