Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το YouTube TV προσθέτει μια νέα βαθμίδα ποιότητας ροής με υψηλής ταχύτητας bitrate

      Τα ψιλά γράμματα λένε ότι χρειάζεστε μια συσκευή 4K ενώ τα κανάλια με ανάλυση 720p εξακολουθούν να μένουν πίσω

    Πείτε αντίο στην ασυνεπή ποιότητα εικόνας στην τηλεόραση του YouTube! Η υπηρεσία streaming κυκλοφόρησε αθόρυβα μια νέα επιλογή που ονομάζεται "1080p Enhanced", υποσχόμενη σημαντική βελτίωση για επιλεγμένους συνδρομητές. Αυτή η νέα επιλογή παρέχει την "υψηλότερη ποιότητα βίντεο" της πλατφόρμας εκτός του 4K, χάρη σε υψηλότερο ρυθμό μετάδοσης bit. Ενώ η ανάλυση παραμένει στα 1080p, ο αυξημένος ρυθμός μεταφοράς δεδομένων εξασφαλίζει πιο ευκρινή και ομαλή οπτική απεικόνιση, ιδιαίτερα για περιεχόμενο με γρήγορο ρυθμό, όπως τα σπορ.

     

     

    Οι πρώτοι χρήστες αναφέρουν ότι έχουν διαθέσιμη τη λειτουργία για αρκετές εβδομάδες, και με την επίσημη επιβεβαίωση τώρα, αναμένεται σύντομα ευρύτερη διαθεσιμότητα. Ωστόσο, υπάρχει μια παγίδα: Το 1080p Enhanced περιορίζεται επί του παρόντος σε συσκευές που είναι ικανές για ροή 4K, παρόλο που παρέχει χαμηλότερη ανάλυση. Αυτή η απαίτηση έχει αφήσει μερικούς χρήστες να ξύνουν το κεφάλι τους, αλλά είναι πιθανότατα ένας τεχνικός περιορισμός που σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνεται η βελτιωμένη ποιότητα.

     

    Αυτή η ενημέρωση έρχεται εν μέσω των συνεχιζόμενων προσπαθειών του YouTube TV να βελτιώσει την ποιότητα της εικόνας. Πέρυσι, κυκλοφόρησε μια παρόμοια αύξηση του ρυθμού μετάδοσης bitrate για επιλεγμένους χρήστες, και το ίδιο το YouTube ξεκίνησε τη δική του επιλογή "1080p Premium" για συνδρομητές επί πληρωμή.

     

    Πέρα από την ποιότητα της εικόνας, η υπηρεσία έχει επίσης προσθέσει ήχο surround 5.1 σε περισσότερα κανάλια και εισήγαγε μια λειτουργία "ανάκλησης του τελευταίου καναλιού" που θυμίζει τα παραδοσιακά τηλεχειριστήρια καλωδιακής τηλεόρασης. Αυτές οι εξελίξεις αποσκοπούν στην αντιμετώπιση βασικών σημείων πόνου για τους χρήστες, οι οποίοι συχνά συγκρίνουν δυσμενώς την ποιότητα εικόνας του YouTube TV με ανταγωνιστές όπως το DirecTV.

     

    Ενώ ορισμένα κανάλια παραμένουν κολλημένα σε χαμηλότερες αναλύσεις λόγω των δικών τους περιορισμών, η εισαγωγή του 1080p Enhanced καταδεικνύει τη δέσμευση του YouTube TV να βελτιώσει την εμπειρία ροής για τους συνδρομητές του. Αυτό, σε συνδυασμό με άλλες πρόσφατες βελτιώσεις, όπως ο ήχος surround και η ανάκληση καναλιών, υποδηλώνει ότι η υπηρεσία ακούει ενεργά τα σχόλια των χρηστών και εργάζεται για την αντιμετώπιση μακροχρόνιων ανησυχιών. Έτσι, την επόμενη φορά που θα ξεφυλλίζετε τα κανάλια, περιμένετε μια πιο ευχάριστη οπτικά εμπειρία, ειδικά αν διαθέτετε συσκευή συμβατή με 4K.


    Πηγή
    Φωτογραφία: The Hollywood Reporter
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.