Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft διαθέτει δύο διανομές Linux μόνο για εσωτερική χρήση

    Το ZDNet αναφέρει υπάρχει παραπάνω από μια διανομές Linux που δημιούργησε η Microsoft για εσωτερική χρήση μόνο. Η πρώτη ονομάζεται CBL (Common Base Linux) Mariner, ενώ η δεύτερη είναι γνωστή ως CBL-Delridge ή CBL-D."
    Η δεύτερη αυτή διανομή αποκαλύφθηκε από μια ανάρτηση ιστολογίου στις 2 Φεβρουαρίου από τον Hayden Barnes, ανώτερο διευθυντή μηχανικών στο SuSE, που ηγήθηκε της ομάδας μηχανικών Windows. Σε αυτή την ανάρτηση ιστολογίου περιέγραψε τα βήματά του στην ανακάλυψη και τη δημιουργία της δικής του εικόνας για το CBL-D. Ο Barnes σημείωσε ότι η Microsoft δημοσίευσε το CBL-Delridge το 2020, την ίδια χρονιά που δημοσίευσε και το CBL-Mariner. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο: Το Delridge είναι ένα προσαρμοσμένο παράγωγο του Debian, ενώ το Mariner είναι μια προσαρμοσμένη διανομή Linux From Scratch.

    Το CBL-D τροφοδοτεί το Cloud Shell του Azure. Το Azure Cloud Shell παρέχει ένα σύνολο εργαλείων διαχείρισης cloud συσκευασμένα σε ένα κοντέινερ. Σε μια σημείωση για το αποθετήριο GitHub για το Cloud Shell, σημειώνεται ότι "η κύρια διαφορά μεταξύ του Debian και του CBL-D είναι ότι η Microsoft συγκεντρώνει όλα τα πακέτα που περιλαμβάνονται στο αποθετήριο CBL-D εσωτερικά. Αυτό βοηθά στην προστασία από επιθέσεις στα πακέτα εφαρμογών."

    Το CBL-Mariner και το CBL-Delridge είναι μόνο δύο από τα παραδοτέα που έχουν αναπτυχθεί από τη Microsoft σχετικά με το Linux από την ομάδα Linux Systems. Άλλα περιλαμβάνουν το Υποσύστημα Windows για Linux έκδοση 2 (WSL2), το οποίο αποτελεί μέρος των Windows 10. έναν πυρήνα Linux συντονισμένο με Azure που έχει σχεδιαστεί για βέλτιστη απόδοση για χρήστες-επισκέπτες του Hyper-V· και το Integrity Policy Enforcement (IPE), μια προτεινόμενη Ενότητα Linux Security Module (LSM) από την ομάδα Enterprise and Security.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Hayden Barnes https://www.boxofcables.dev
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.